Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Popieram Kermi, można kupić gry naprawdę ekstra, czasem nowe, lecz jedynie odpakowane. Jednak muszę przyznać, że komentarze i tak nic nie zrobią, bo czasmi jakieś przekręty występują. Jednak robi się OT i o aukcjach pogadajmy gdzieś indziej ;)

Kermi pisze:Ja też nie lubiłam nigdy tego lasu, bo się szło i szło i dojść nie można było...
A ja przez dłuższy czas Lunar Harp znaleźć nie mogłam, bo nie rozumiałam, na jakiej zasadzie istnieją wykopaliska...

Mi się bardzo podobało FF9, ponieważ była tam taka piękna architektura... Przemierzając Alexandrię, Burmecię, czy inne malownicze miejsca (Memoria też była świetna pod tym względem) nie mogłam się nacieszyć. Uwielbiam takie klimaty... :P
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

A ja w tym lesie nigdy nie mogłam dojśc do tej babki co jest niezbędne, żeby później dostać Alexander'a i nigdy go chyba nie miałam, bo Cloud mi padał zanim doszłam do tego źródła z Alexandrem... :/ A co do FF9 - no, architekturka była piękna. Te kolory i w ogóle... Cool gierka! :D
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Kermi pisze:A ja w tym lesie nigdy nie mogłam dojśc do tej babki co jest niezbędne, żeby później dostać Alexander'a i nigdy go chyba nie miałam, bo Cloud mi padał zanim doszłam do tego źródła z Alexandrem...
Ehhh tamten to był chyba Ancient Forest, a Alexandra się zdobywało w Great Glacier...
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

A,to chodziło o Ancient Forest? To tak chyba nic trudnego nie było... jA mówię o tym na samym początku 2 CD, w zimie...
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Cloud'er

Post autor: Cloud'er »

Kermi pisze:
Cloud'er pisze:Nie lubię kupować na aukcji. Są tam w zdecydowanej większości gry używane - jeśli ktoś oferuje grę nową, to wcale nie musi tak być. Jest to w pewnym sensie kupowanie kota w worku. Fakt, nie jest to głupie. Pozostanę jednak przy pewniejszej i solidniejszej firmie jakę jest Ultima.

Wcale nie, nie zgadzam się z Tobą. Kiedy taka gra jest używana to piszą, że jest używana, ze ma tyle, że ma pęknięte pudełko albo coś. kiedy jest nowa to piszą, że w idealnym stanie i czasem nawet jest jeszcze zafoliowana. Mój tata kupuje stamtąd gry, ja sobie kiedyś kupiłam film nowiótki na DVD i było super extra. Goście muszą napisać zgodnie z prawdą, bo potem dostają od kupującego koment i im więcej pozytywnych tym lepiej dla niego, jak jest jakiś negatywny albo neutralny to źle o nim trochę świadczy i przez to ludzie mogą nie kupić od niego towaru. Dlatego nie może kłamać.
Faris pisze:Popieram Kermi, można kupić gry naprawdę ekstra, czasem nowe, lecz jedynie odpakowane. Jednak muszę przyznać, że komentarze i tak nic nie zrobią, bo czasmi jakieś przekręty występują. Jednak robi się OT i o aukcjach pogadajmy gdzieś indziej
Hmmmm... skoro tak mówicie rozejrze się na Allegro, bo szczerze mówiąc bardzo dawno tam nie zagłądałem.
Faris pisze:Mi się bardzo podobało FF9, ponieważ była tam taka piękna architektura... Przemierzając Alexandrię, Burmecię, czy inne malownicze miejsca (Memoria też była świetna pod tym względem) nie mogłam się nacieszyć. Uwielbiam takie klimaty...
Kermi pisze:A co do FF9 - no, architekturka była piękna. Te kolory i w ogóle... Cool gierka!
A w szczególności Alexandria - POEZJA!
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Kermi pisze:A dlaczego sie zniechęciłeś po 1 CD??? 2 CD jest króciótka, a 3 to już tylko iść do Northern Crater
Chyba chciałaś powiedzieć,że 3 CD jest krócoiótkie,na 2cd dzieje sie najwiecęj,jest wtedy najwięćej możliwości itp.
FF XII W trakcie katowania
Cloud'er

A co do FF 9, to podoba mi się w niej Lindblum. Panowie (i panie też na pewno :) ) z Squaresoft dokonali rzeczy wręcz niesamowitej tworząc miasto tak znakomicie zaprojektowane i klimatyczne. A Wy co sądzicie o Lindblum ???
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Khem, khem, nic nie mówię, ale przydałoby się zadać to pytanie w lokacjach FF ;) No cóż, Lindblum jest ładne, duże (ale nie równa się z Esthar), miło się spaceruje, dla mnie nic poza tym. Wolę Alexandrię.
Cloud'er

FF 9 miało za to jedną koszmarną lokację - Burmecia. Nie dość, że nudna i denerwująca, to jeszcze przygrywała tam badziewna muzyczka. Ale to nie zmieni mojego zdania o tym, że dla mnie FF 9 to najlepsza część :)
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Burmecia była świetna i miała bardzo dobrą muzykę. W sam raz pasowała do takiego miejsca - wyludnionego i zburzonego po części. A nie takie Lindblum, gdzie zawsze grała wesoła muzyka, nawet jak było zrujnowane :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

E ram, Burmecia ładna ale krótka :lol:
Cleyrę wolę...

Kod: Zaznacz cały

Ładnie się rozwala. 
:lol:
glamorous vamp
gokusama

Post autor: gokusama »

Dla mnie najlepsza jest chyba X, mimu wielu wad najdluzej przy niej siedzialem, potem IX i na trzecim miejscu exequo VII i VIII.
gadhen

Post autor: gadhen »

Każde FF jest najlepsze, ale osobiście najbardziej ubóstwiam VI (Mistery Train, Alexander[!!!], Shadow)!
Obrazek
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

gadhen pisze:ale osobiście najbardziej ubóstwiam VI (Mistery Train, Alexander[!!!], Shadow)!
Kiepska argumentacja ;)
Siódemka pozostaje u mnie na pierwszym miejscu, ale musze przyznać, że z każdym odpaleniem FF8 i 9 mam coraz cięższy orzech do zgryzienia :] FFX nie ma szans, mimo grafiki i wszelkich bajerów..
SeVeR

Post autor: SeVeR »

Final Fantasy 7 byl pierwszym z finali w ktore miales przyjemnosc zagrac. Gra tak mi sie podoba ze gdy ja skonczylem po (uwaga uwaga) 3 miesiacach to jakos tak.. hmm dziwnie sie poczulem ;] Pragnalem jeszcze jeszcze i jeszcze. Troche sie juz zzylem z tymi postaciami, z ta historia i ogolnie z calym tym swiatem. Kolejne czesci byly juz zwyklymi cRPG-ami. Tez wspanialymi ale nie potrafily dorownac siodemce...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”