Ulubiony motyw muzyczny z serii...

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

..........

A szukałeś TUTAJ?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

mnie akurat zagina utwor pt. Cosmo Canyon z FF7 - jest GENIALNY, niestety aktualnie mam tylko wersje fortepianowa (tez jest swietna, nie wiem czy czasem nie jest lepsza niz wersja z gry). Czasami specjalnie dluzej zostawalem w rodzinnej miescinie Reda, zeby sie nasluchac... w sumie to nawet zapomnialem juz jakie instrumenty graja w wersji utworku z gry... sam fortepian i fortepian. fajny klimat ma
eeeeeeeee to ma inny tytul... wg pewnego zrodla ten utwor zwie sie Red XIII's Theme[/list]
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Bambocha

Post autor: Bambocha »

Najbardziej w ucho wpadła mi muzyczka: BOSS BATTLE THEME (final fantasy 7). Muzyczka z bossem... no poprostu genialna... Lubię jeszcze pierwszą muzyczkę jak się zaczyna grę i oni tym pociągiem przyjeżdżają.
Dark_Tifa

Post autor: Dark_Tifa »

Moje dwa ulubione motywy muzyczne to Liberi Fatali i Eyes on Me. Na drugim miejscu jest One Winged Angel, na trzecim Melodies of Life. Jeszcze Thousand Words i Real Emotion zasługują na uwagę, ale reszta jakoś do mnie nie przemawia :?
Bambocha

A czy jest gdzieś tak samo jak na krypcie cały pliczek z całą muzyką z FF8 tylko że z muzyką z ff7??
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Tylko Midi.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
targaroth

Post autor: targaroth »

Dark_Tifa pisze:Moje dwa ulubione motywy muzyczne to Liberi Fatali i Eyes on Me.
Bullseye!!!! :D
Bambocha

Niewiem może mam słaby gust ale podoma mi się jeszcze FIND YOUR WAY i oczywiście FORCE YOUR WAY. Oba tytuły pochodzą z FF8 (którwej tak się wyżekam ale przyznaje - bardzo dobre). Najlepszy tak jak wcześniej pisałem BOSS BATTLE z FF7.
BokoV

Post autor: BokoV »

Kurde, jakoś czytam i nie widzę, żeby ktoś się rozpisywał nad ulubionymi kawałkami z części dziewiątej (oprócz Melodies Of Life), w którą obecnie gram, więc może ja. Mnie najbardziej do gustu przypadły Vamo' Alla Flamenco (czyli ta muzyczka z Chocobo Hot & Cold) oraz Hunter's Chance (niestety, ale z tego co zawuażyłem mozna ją usłyszec tylko dwa razy w grze). Trudno jest mi teraz uzasadnić dlaczego akurat te dwie, bo nie liczę tutaj, że także bardzo bodoba mi sie Melodies Of Life. Cóż, obie te piosenki zostały przerobione przez The Black Mages i na ich płycie brzmią jeszcze lepiej, więc może dzięki temu. W każdym razie te dwie+Melodies Of Life to moje ulubione motywy muzyczne z FF9. Co do innych części to podzielam opinie piszących przede mną (oprócz tych z FFX, w którą nie grałem). Chciałbym tu wspomnieć jeszcze, że ciekawą muzykę prezentowała również trochę starsza część piąta, a moją ulubioną jest Battle On The Big Bridge.
Awatar użytkownika
Tesse
Kupo!
Kupo!

Post autor: Tesse »

Hehe...za to z innej beczki...ja lubię bardzo utwór z ff7 Crazy Motorcycle i one winged angel finałowa muzyczka wystepująca też w

Kod: Zaznacz cały

Final fantasy advent children
Podobają mi się bo są pełne dynamiki i wpadają w ucho :P
the friends that we have lost, or dreams that have faded... never forget them
Timur

Post autor: Timur »

Najbardziej podoba mi się utwór Dancing Mad, ubolewam nad tym, że nie ma jego lepszej wersji, prawdziwa orkiestra, prawdziwe chóry...
Poza tym to w FF VII: J-E-N-O-V-A, Cosmo Canyon (za ten indiański klimat), Weapon Raid i One winged Angel.
OST z FF VIII jest moim ulubionym, za dużo jest tam utworów które lubię, nie będę wymieniał.
W FF IX przede wszystkim dynamiczne utwory zapowiadające walkę np. Hunter's chance, Assault of the White Dragons oraz różne przeróbki Kuja's Theme.
W FF X chyba tylko Otherworld, aż się chciało przy tym utworze walczyć:)
OST z FF X-2 to dla mnie pomyłka, nie ma w nim utworu, który by mi się spodobał.

Niestety wersja Dancing Mad z płyty Black Mages nie była szczytem moich marzeń...
Larva

Post autor: Larva »

Timur pisze:Najbardziej podoba mi się utwór Dancing Mad,
tu się zgodze, dancing mad to genialny utwór, jeden z dłuższych; jakby cie interesowało (a powinno!!):

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... ancing+mad

to jest po prostu ZAJEBISTE... szkoda, że chórek jest tak mało słyszalny ;/

(chociaż tak nawiasem ssie ten kto grał w gre bo nawet nie rozwalił kefki w 1 rundzie :S ... quick + x-magic ultima = 40.000 obrazen, gogo mimic = 20.000 obrazen ... :] i dobic tym jego smiesznym shadowem ktory zadaje trzycyfrowe dmg :lol: )
bossi750

Post autor: bossi750 »

1000 Words!!! (z*****e, klimatyczne, melodyjne z przesłaniem az sie chciało wracać do Luki i posluchac w teatrze na dobrych głośnikach)
Real Emotion też zasluguje na uwage...
Z FFX chyba tylko Otherworld (dobry klimat do walki)
A no i oczywiście Eyes on Me..
Ostatnio zmieniony pt 01 wrz, 2006 00:48 przez bossi750, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Do mojej listy (kiedyś tam była) dodaję Eternity ~ Memory of Light and Wave, bo takie... fajne i melodyjne jest ^^ w obudwóch wersjach mi się podoba :) Oraz Theme Lulu i Aurona, bo są fajne no nie wiem jak to inaczej nazwać ^^ Może jeszcze coś dopiszę kiedyś tam ^^ Ale ja nie umiem uzasadniać dlaczego jakaś muzyczka mi się podoba ^^ Ma w sobie to coś i tyle :P
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Do swojej listy dorzucam temat Gagazet z FFX (;

Kolejny ślicznie-spokojno-melancholijno-skrzypcowy utwór (:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”