Ulubiony motyw muzyczny z serii...
Moderator: Moderatorzy
mnie akurat zagina utwor pt. Cosmo Canyon z FF7 - jest GENIALNY, niestety aktualnie mam tylko wersje fortepianowa (tez jest swietna, nie wiem czy czasem nie jest lepsza niz wersja z gry). Czasami specjalnie dluzej zostawalem w rodzinnej miescinie Reda, zeby sie nasluchac... w sumie to nawet zapomnialem juz jakie instrumenty graja w wersji utworku z gry... sam fortepian i fortepian. fajny klimat ma
eeeeeeeee to ma inny tytul... wg pewnego zrodla ten utwor zwie sie Red XIII's Theme[/list]
eeeeeeeee to ma inny tytul... wg pewnego zrodla ten utwor zwie sie Red XIII's Theme[/list]
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Kurde, jakoś czytam i nie widzę, żeby ktoś się rozpisywał nad ulubionymi kawałkami z części dziewiątej (oprócz Melodies Of Life), w którą obecnie gram, więc może ja. Mnie najbardziej do gustu przypadły Vamo' Alla Flamenco (czyli ta muzyczka z Chocobo Hot & Cold) oraz Hunter's Chance (niestety, ale z tego co zawuażyłem mozna ją usłyszec tylko dwa razy w grze). Trudno jest mi teraz uzasadnić dlaczego akurat te dwie, bo nie liczę tutaj, że także bardzo bodoba mi sie Melodies Of Life. Cóż, obie te piosenki zostały przerobione przez The Black Mages i na ich płycie brzmią jeszcze lepiej, więc może dzięki temu. W każdym razie te dwie+Melodies Of Life to moje ulubione motywy muzyczne z FF9. Co do innych części to podzielam opinie piszących przede mną (oprócz tych z FFX, w którą nie grałem). Chciałbym tu wspomnieć jeszcze, że ciekawą muzykę prezentowała również trochę starsza część piąta, a moją ulubioną jest Battle On The Big Bridge.
Hehe...za to z innej beczki...ja lubię bardzo utwór z ff7 Crazy Motorcycle i one winged angel finałowa muzyczka wystepująca też w
Podobają mi się bo są pełne dynamiki i wpadają w ucho 
Kod: Zaznacz cały
Final fantasy advent children

the friends that we have lost, or dreams that have faded... never forget them
Najbardziej podoba mi się utwór Dancing Mad, ubolewam nad tym, że nie ma jego lepszej wersji, prawdziwa orkiestra, prawdziwe chóry...
Poza tym to w FF VII: J-E-N-O-V-A, Cosmo Canyon (za ten indiański klimat), Weapon Raid i One winged Angel.
OST z FF VIII jest moim ulubionym, za dużo jest tam utworów które lubię, nie będę wymieniał.
W FF IX przede wszystkim dynamiczne utwory zapowiadające walkę np. Hunter's chance, Assault of the White Dragons oraz różne przeróbki Kuja's Theme.
W FF X chyba tylko Otherworld, aż się chciało przy tym utworze walczyć:)
OST z FF X-2 to dla mnie pomyłka, nie ma w nim utworu, który by mi się spodobał.
Niestety wersja Dancing Mad z płyty Black Mages nie była szczytem moich marzeń...
Poza tym to w FF VII: J-E-N-O-V-A, Cosmo Canyon (za ten indiański klimat), Weapon Raid i One winged Angel.
OST z FF VIII jest moim ulubionym, za dużo jest tam utworów które lubię, nie będę wymieniał.
W FF IX przede wszystkim dynamiczne utwory zapowiadające walkę np. Hunter's chance, Assault of the White Dragons oraz różne przeróbki Kuja's Theme.
W FF X chyba tylko Otherworld, aż się chciało przy tym utworze walczyć:)
OST z FF X-2 to dla mnie pomyłka, nie ma w nim utworu, który by mi się spodobał.
Niestety wersja Dancing Mad z płyty Black Mages nie była szczytem moich marzeń...
tu się zgodze, dancing mad to genialny utwór, jeden z dłuższych; jakby cie interesowało (a powinno!!):Timur pisze:Najbardziej podoba mi się utwór Dancing Mad,
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... ancing+mad
to jest po prostu ZAJEBISTE... szkoda, że chórek jest tak mało słyszalny ;/
(chociaż tak nawiasem ssie ten kto grał w gre bo nawet nie rozwalił kefki w 1 rundzie :S ... quick + x-magic ultima = 40.000 obrazen, gogo mimic = 20.000 obrazen ... :] i dobic tym jego smiesznym shadowem ktory zadaje trzycyfrowe dmg

1000 Words!!! (z*****e, klimatyczne, melodyjne z przesłaniem az sie chciało wracać do Luki i posluchac w teatrze na dobrych głośnikach)
Real Emotion też zasluguje na uwage...
Z FFX chyba tylko Otherworld (dobry klimat do walki)
A no i oczywiście Eyes on Me..
Real Emotion też zasluguje na uwage...
Z FFX chyba tylko Otherworld (dobry klimat do walki)
A no i oczywiście Eyes on Me..
Ostatnio zmieniony pt 01 wrz, 2006 00:48 przez bossi750, łącznie zmieniany 1 raz.
Do mojej listy (kiedyś tam była) dodaję Eternity ~ Memory of Light and Wave, bo takie... fajne i melodyjne jest ^^ w obudwóch wersjach mi się podoba
Oraz Theme Lulu i Aurona, bo są fajne no nie wiem jak to inaczej nazwać ^^ Może jeszcze coś dopiszę kiedyś tam ^^ Ale ja nie umiem uzasadniać dlaczego jakaś muzyczka mi się podoba ^^ Ma w sobie to coś i tyle 

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."