Ulubiony motyw muzyczny z serii...

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

A ja ostatno przesłuchałęm wszystkie Piano Collections :] Są po prostu genialne, wiele z nich bije na głowę oryginały. Pianinko to jednak cudowny instrument :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Izrail pisze:A ja ostatno przesłuchałęm wszystkie Piano Collections :] Są po prostu genialne, wiele z nich bije na głowę oryginały. Pianinko to jednak cudowny instrument :]
Jak dla mnie OWA i J-E-N-O-V-A w Piano Colletion są co najmniej dziwne :D Słychać, że czegoś im brakuje, a jednak nadal mogą się podobać. Muszę wreszcie przesłuchać całość, żeby mieć porównanie. Czy tylko mnie się wydaje,że motyw z Gold Saucer i Chocobo brzmią lepiej w wersji piano?

Ktoś się interesował bonus trackami do FFX i FFX-2? Utwory dodane do OSTów powalają :lol: Piosenki Yuny i Tidusa- chyba dalej nie muszę zachęcać XDDD
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Moment, ja tam lubię bonusowe piosenki Yuny. :twisted: Szczególnie "Morning Glow". :twisted: [...Tak, to ja jestem tą osobą, która lubi także "Real Emotion" w wersji japońskiej, o "Sen no Kotoba" nie wspominając. Przykro mi. :lol:]
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Lucrecia pisze:[...Tak, to ja jestem tą osobą, która lubi także "Real Emotion" w wersji japońskiej, o "Sen no Kotoba" nie wspominając.
Real Emotion niezbyt mi przypadło do gustu, ale co do drugiej piosenki to się mogę po części zgodzić: japońska nie jest taka zła, jakby porównać do lukru z amerykańskiej wersji (pierwsze kilka sekund po prostu wbiło mnie w fotel- co za słodki głosik -_-)
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Lucrecia pisze:Moment, ja tam lubię bonusowe piosenki Yuny. Twisted Evil Szczególnie "Morning Glow".
Słuchając tego, mam wrażenie, że piosenkarka nie tyle próbowała zaśpiewać interesująco ,jedynie wpasować się w melodię :lol:

A ja zauważyłam, że lubię odsłuchiwać "Pure Heart" - motywu Aeris. Strasznie wysokie tony, ale coś w tym jest ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Lucrecia pisze:"Sen no Kotoba" nie wspominając. Przykro mi.
I tu się zgadzamy - też wole Kodę Kumi od Sweetbox.
Lucrecia pisze:"Real Emotion" w wersji japońskiej,
nie słuchajcie tego pijąc napoje bąbelkowe, bo ryzykujecie polubienie tego sxxtu :shock:
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Majkel
Kupo!
Kupo!

Post autor: Majkel »

Real Emotion , to z intra X , Fleeting Dream z X
What's the philosophy of displaced mines
The bombing of all homes and villages
Truth is the only sword bleeding minds
Bleeding till the day that

We attack ....

Pamiętaj "Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust" !
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

Motyw muzyczny to nie piosenka :P Z reszta warto wyjaśnić dla czego.

A więc Kocham cały OST z FF7 nie pytajcie mnie dla czego... sentyment ? Sam nie wiem. Ale Moim ulubionym motywem muzycznym jest: FF8: Maybe I'm a Lion.

Wiem że to OT ale ze wszystkich RPG'ów najbardziej podoba mis się The Brink of Death z Chrono Cross - moim znajomym tez.. raz podczas Woodnej jumprezy ktoś się bawił Winampem i włączył playliste All... ile osób to tańczyło [ a mówi się że to ja jestem dziwny :P] i trza bisować było [przez te pogańskie krzyki w środku piosenki ;-)]
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Majkel pisze:Real Emotion , to z intra X
X-2 o ile nie mam zbytniej sklerozy.

Abb. Motyw muzyczny czy piosenka, wszystko jedno. Jakby był tutaj zakaz mówienia o piosenkach, to powstałby o nich temat. Bez sensu.

Muzyczka walki w FFV ;) Jakoś tak...wciąga XD
Awatar użytkownika
kruger09
Kupo!
Kupo!

Post autor: kruger09 »

Bardzo podoba mi się OST z ,,Adventa'' i w ogołe z orginalnego FF7, ,,Hymn of the Fayth'' z FFX, 1000 words i real emotion z FFX-2.Bezkonkurecyjny jest OST z FF8. Po prostu ten fajnal był mojim pierwszym FF i muzyka z niego najbardziej wpadła mi w ucho :grin:
Jestem macho mnie kobiety nie wybaczą
Sabin

Post autor: Sabin »

J-E-N-O-V-A i last battle z ff9
Freak

Post autor: Freak »

One-Winged Angel z soundtracku AC > all
Fafen

Post autor: Fafen »

Wiadomo - One Winged Angel .Jeszcze z siódemki podobają mi sie Cosmo Canyon (ta gitarka) i Grat Warrior .Te kawałki mają klimat .Jeszcze gdy słucha się ich w trakcie gry ...Jeszcze zapomniałbym o You Can Hear Cry of The Planet .Kiedyś gdy miałem tylko psx'a to często chodziłem do Forgotten Capital tylko po to by posłuchać tej muzyczki .A z ósemki ? The Landing .Kozackie to jest ,jeszcze gdy się ląduje na tej wyspie podczas pierwszej misji .
I widziałem ,że niektórzy pisali o Chrono Crossie ,to i ja powiem co mi sie tam podobało .People Seized with Life ,motyw podczas walki z Miguelem albo Dariem .Uwielbiam to słuchać .I jeszcze Life Faraway Promise - przez pewien okres czasu nie puszczałem niczego innego w foobarze .
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

One winged angel. Generalnie FF VII pod wzgledem dzwięku mnie zaskoczyło. Strasznie proste te kawałki a jak wpadają w ucho.

FF VIII - desant w Dollet i starcie gardenów zaczynają się tym samym kawałkiem, wg. mnie najlepszym z całego finala.

Skoro już poruszylismy Chrono, kawałek magusa - leci przy pierwszej walce oraz starciu Froga z nim. Dorwałem kiedyś świetny remiks którego do dnia dzisiejszego znaleźć ponownie nie moge..
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Dante pisze:One winged angel. Generalnie FF VII pod wzgledem dzwięku mnie zaskoczyło. Strasznie proste te kawałki a jak wpadają w ucho.
Wszyscy to chwalą, a ja w sumie zainteresowałem się tym kawałkiem właśnie od Waszych postów dawno temu. Bo w sumie za wiele razy owego kawałka nie słyszymy w FF7 i po pierwszym przejściu nawet nie zwróciłem na niego uwagi :] .... juz bardziej mi w ucho wpadło Maybe I'm a Lion z FF8. Ofcourse OWA to bardzo dobry kawałek ;)

{mini OT]
Dante pisze:Dorwałem kiedyś świetny remiks którego do dnia dzisiejszego znaleźć ponownie nie moge..
Mam pare remixów. Może chodzi Ci o ten:

Wejdź do dzału remixes i tam znajdź Chrono Trigger - Atonement.

Na owej stronce (o której już gdzieś kiedyś wspominałem) jest sporo świetnych remixów z FF czy Chrono. Polecam wszystkim :] Żeby nie było owe mp3 są darmowe ;)

[the very end of mini OT]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”