Ulubiony motyw muzyczny z serii...
Moderator: Moderatorzy
Jak dla mnie OWA i J-E-N-O-V-A w Piano Colletion są co najmniej dziwne :D Słychać, że czegoś im brakuje, a jednak nadal mogą się podobać. Muszę wreszcie przesłuchać całość, żeby mieć porównanie. Czy tylko mnie się wydaje,że motyw z Gold Saucer i Chocobo brzmią lepiej w wersji piano?Izrail pisze:A ja ostatno przesłuchałęm wszystkie Piano Collections :] Są po prostu genialne, wiele z nich bije na głowę oryginały. Pianinko to jednak cudowny instrument :]
Ktoś się interesował bonus trackami do FFX i FFX-2? Utwory dodane do OSTów powalają

Real Emotion niezbyt mi przypadło do gustu, ale co do drugiej piosenki to się mogę po części zgodzić: japońska nie jest taka zła, jakby porównać do lukru z amerykańskiej wersji (pierwsze kilka sekund po prostu wbiło mnie w fotel- co za słodki głosik -_-)Lucrecia pisze:[...Tak, to ja jestem tą osobą, która lubi także "Real Emotion" w wersji japońskiej, o "Sen no Kotoba" nie wspominając.
Słuchając tego, mam wrażenie, że piosenkarka nie tyle próbowała zaśpiewać interesująco ,jedynie wpasować się w melodięLucrecia pisze:Moment, ja tam lubię bonusowe piosenki Yuny. Twisted Evil Szczególnie "Morning Glow".

A ja zauważyłam, że lubię odsłuchiwać "Pure Heart" - motywu Aeris. Strasznie wysokie tony, ale coś w tym jest

I tu się zgadzamy - też wole Kodę Kumi od Sweetbox.Lucrecia pisze:"Sen no Kotoba" nie wspominając. Przykro mi.
nie słuchajcie tego pijąc napoje bąbelkowe, bo ryzykujecie polubienie tego sxxtuLucrecia pisze:"Real Emotion" w wersji japońskiej,

"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Motyw muzyczny to nie piosenka
Z reszta warto wyjaśnić dla czego.
A więc Kocham cały OST z FF7 nie pytajcie mnie dla czego... sentyment ? Sam nie wiem. Ale Moim ulubionym motywem muzycznym jest: FF8: Maybe I'm a Lion.
Wiem że to OT ale ze wszystkich RPG'ów najbardziej podoba mis się The Brink of Death z Chrono Cross - moim znajomym tez.. raz podczas Woodnej jumprezy ktoś się bawił Winampem i włączył playliste All... ile osób to tańczyło [ a mówi się że to ja jestem dziwny
] i trza bisować było [przez te pogańskie krzyki w środku piosenki
]

A więc Kocham cały OST z FF7 nie pytajcie mnie dla czego... sentyment ? Sam nie wiem. Ale Moim ulubionym motywem muzycznym jest: FF8: Maybe I'm a Lion.
Wiem że to OT ale ze wszystkich RPG'ów najbardziej podoba mis się The Brink of Death z Chrono Cross - moim znajomym tez.. raz podczas Woodnej jumprezy ktoś się bawił Winampem i włączył playliste All... ile osób to tańczyło [ a mówi się że to ja jestem dziwny

- Go Go Yubari
- Ifrit
Wiadomo - One Winged Angel .Jeszcze z siódemki podobają mi sie Cosmo Canyon (ta gitarka) i Grat Warrior .Te kawałki mają klimat .Jeszcze gdy słucha się ich w trakcie gry ...Jeszcze zapomniałbym o You Can Hear Cry of The Planet .Kiedyś gdy miałem tylko psx'a to często chodziłem do Forgotten Capital tylko po to by posłuchać tej muzyczki .A z ósemki ? The Landing .Kozackie to jest ,jeszcze gdy się ląduje na tej wyspie podczas pierwszej misji .
I widziałem ,że niektórzy pisali o Chrono Crossie ,to i ja powiem co mi sie tam podobało .People Seized with Life ,motyw podczas walki z Miguelem albo Dariem .Uwielbiam to słuchać .I jeszcze Life Faraway Promise - przez pewien okres czasu nie puszczałem niczego innego w foobarze .
I widziałem ,że niektórzy pisali o Chrono Crossie ,to i ja powiem co mi sie tam podobało .People Seized with Life ,motyw podczas walki z Miguelem albo Dariem .Uwielbiam to słuchać .I jeszcze Life Faraway Promise - przez pewien okres czasu nie puszczałem niczego innego w foobarze .
One winged angel. Generalnie FF VII pod wzgledem dzwięku mnie zaskoczyło. Strasznie proste te kawałki a jak wpadają w ucho.
FF VIII - desant w Dollet i starcie gardenów zaczynają się tym samym kawałkiem, wg. mnie najlepszym z całego finala.
Skoro już poruszylismy Chrono, kawałek magusa - leci przy pierwszej walce oraz starciu Froga z nim. Dorwałem kiedyś świetny remiks którego do dnia dzisiejszego znaleźć ponownie nie moge..
FF VIII - desant w Dollet i starcie gardenów zaczynają się tym samym kawałkiem, wg. mnie najlepszym z całego finala.
Skoro już poruszylismy Chrono, kawałek magusa - leci przy pierwszej walce oraz starciu Froga z nim. Dorwałem kiedyś świetny remiks którego do dnia dzisiejszego znaleźć ponownie nie moge..
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"
V.
V.
Wszyscy to chwalą, a ja w sumie zainteresowałem się tym kawałkiem właśnie od Waszych postów dawno temu. Bo w sumie za wiele razy owego kawałka nie słyszymy w FF7 i po pierwszym przejściu nawet nie zwróciłem na niego uwagi :] .... juz bardziej mi w ucho wpadło Maybe I'm a Lion z FF8. Ofcourse OWA to bardzo dobry kawałekDante pisze:One winged angel. Generalnie FF VII pod wzgledem dzwięku mnie zaskoczyło. Strasznie proste te kawałki a jak wpadają w ucho.

{mini OT]
Mam pare remixów. Może chodzi Ci o ten:Dante pisze:Dorwałem kiedyś świetny remiks którego do dnia dzisiejszego znaleźć ponownie nie moge..
Wejdź do dzału remixes i tam znajdź Chrono Trigger - Atonement.
Na owej stronce (o której już gdzieś kiedyś wspominałem) jest sporo świetnych remixów z FF czy Chrono. Polecam wszystkim :] Żeby nie było owe mp3 są darmowe

[the very end of mini OT]