Najlepiej ubrane postacie w serii

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Czemu zaraz: niedobrze? Niektóre są całkiem-całkiem. Wprawdzie ta idea magicznych przemian a'la Sailor Moon jest do... kitu, ale od strony wizualnej wsio wypada zgrabnie, przynajmniej IMO.

Zanim zdobyłam Mascota, moja Paine występowała prawie zawsze jako Black Mage. Do tych ciuchów zdążyłam się przyzwyczaić. Kapelusz jest w porządku. :wink: Nieźle prezentuje się Gunner, Trainer (ładny ptaszek) i Samurai. Lady Luck zresztą też, mimo golizny.

Za to Thief jest... no, taki... że brak mi słów. A to okrągłe rozcięcie na dekolcie Gun Mage (czy jak się ta sukienka nazywała) doprowadza mnie do szału. :evil: Już bardziej 'subtelni' być nie mogli.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Tak samo z Leblanc - prawie jej sutki było widać, dzięki szerokiemu horyzontowi w dekolcie jej stroju.

Paine wygląda całkiem nieźle jako: Chemist(choć mogli jej te "majtki" założyć pod spodnie - za dużo Supermana :lol:), White Mage(też dobry strój), Singer, Gun Mage(bardzo ładna), Knight(jak mówiłam lubiem wszelkie zbroje :>), Trainer(w tej kiecce wygląda bardzo dostojnie i kobieco - zdecydowanie jedna z najlepszych jej kreacji). Jej Special przypomina mi mutację Mobile Type 8 i Jenovy i choć jest łądne, to nieco przedziwnione. Berserker, Black Mage i Gunner są wg mnie do bani.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Ok, zanalizujmy teraz Yunę. :lol:

Fatalny Samurai (ten miecz, co to kurka ma być!?), Berserker, Warrior. Dark Knight mógłby być lepszy. Thief i Trainer - bez komentarza, to już zaczyna przypominać film z za niskim budżetem. :/ Songstress w porządku - kwestia przyzwyczajenia. Black Mage obleci (chyba po prostu mam słabość do Czarnych Magów...), Alchemist, choć brzydki, już dawno przestał mnie razić - bo przez 95% gry moja Yuna nosiła właśnie tą kieckę.

Podsumowując: sto razy gorzej niż w przypadku Paine. I nie, wcale nie dlatego, że nie lubię Yuny. :?
Ostatnio zmieniony czw 17 lut, 2005 22:47 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Lucrecia pisze:ten miecz, co to kurka ma być!?
To miecz Aurona z FFX.

Mi się podoba Yuna jako Samurai, Paine jako Alchemist i Trainer. I to tyle. I panny w Mascot mi się podobają. Zwłaszcza Paine w stroju Tonberry'ego. ^_^
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Yuna miecz w samuraju może i ma "auronowaty"(Masamune Aurona), to w tym hełmiku świetnie wygląda - tylko "Ryku"(:lol:) ma lepszego samuraja. Knighta Yuna ma kiepskiego, tak samo Berserker(w ogóle od czasu kontaktu z Berserkerem w Jobach FF 5, Berka uważam za najmniej przydatną profesję) i Thief(stringi jej wystają jak u Ryku, poza tym goły brzuch niemal aż do biustu, ale przy Leblanc, sic, i tak przyzwoicie). Całkiem nieźle wygląda: Alchemist(no teraz widać, że Yuna miała matkę z Al Bhed), Mascot Moogle(a co będę wredna :>), Special(Seraph Yuna albo "Two-Winged" Yuna XD, choć prawa część biustonosza wybitnie przypomina mi tą drakę z Janet Jackson :lol:), Black Mage, Trainer(OMG jedyny strój, gdzie Yunie ma normalną kieckę), no i Singer, której do zrzygania się naoglądałam.

Najlepsze dla Yuny moim zdaniem są: Warrior(ALE, gdyby jeszcze z tym wcięciem pod pępkiem zeszli niżej, to już tylko łono byłoby widać....widać, żę grę robili faceci :/), i Lady Luck - to mój absolutrny faworyt i Yuna wygląda w tym prześlicznie.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

No właśnie, zapomniałam o Lady Luck! ;) A chciałam przecież napisać, że to jedyna sukienka, w której jest jej naprawdę do twarzy!

Miecz Aurona, hmmm... wygląda jak wielki otwieracz do konserw... :/

Ach, jeszcze jedno - i zaraz wszyscy mnie zjedzą :D - lubię Rikku w stroju Berserkera. I nie, nie uważam tej kiecki za beznadziejną. :) Z tego co pamiętam, nosiłam ją chyba w Bevelle Dungeon. Sporo HP i takie tam bajery... nawet brak biustonosza (bo to chyba jakiś sznurek jest :lol:) średnio przeszkadza. A łapki z pazurkami są takie... hmmm... słodkie. :)
Ostatnio zmieniony czw 17 lut, 2005 23:16 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Lucrecia pisze:Vaan, nic nie rozumiesz - to było niepokalane poczęcie! W Final Fantasy seks przecież nie występuje!
Jak nie rozumiem, przecież Lulu nie nosiała dziecka gdyż dzieci w świecie finala przynaoszą Chocobo, a u nas bociany :D trzeba to rozumieć fantasy
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

No to po kolei od najgorszych do najlepszych. Najgorsze - Berserker, Lady Luck(kolory ładne, ale wygląda jak zdzxra - przepraszam dziewczyny, ale innego słowa nie znajduje), Gunner, Knight, Thief(tych stringów nigdy jej nie daruje :( ) i Macot. Przyzwoite: Singer, White Mage, Black Mage i Trainer. Najlepsze stroje; Alchemist, GunMage(ale znowu stringi jej wystają :() i tak jak wspomniałam, mój faworyt: jej Samurai oraz dodatkowoi Warrior.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

jak dla mnie to yuna i rikku w strojach zlodziejek nawet fajnie wygladaja(pomijajac szczegoly)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Kamil

Post autor: Kamil »

mi tam sie podoba skóra jaką nosi Squall :D
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

heh ostatnio szukajac materialow o wydaniu xenosagi nataralam sie na info o ff8-iz mieliby jakoby problemy z wydaniem gdyz stroj seifera za bardzo przypominal SS:]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

Nie znam się na modzie ani tym podobnych głupotach, ale najładniej ubranymi postaciami według mnie bez wątpienia są Yuffie, Vincent i Tifa. Ewentualnie mógłby być jeszcze Irvine...
sea_swallow

Post autor: sea_swallow »

najlepiej byli ubrani Squall, Zell i Selphie podczas misji w Dollet (te takie uniformy studenckie)
Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

To nie były "szkolne mundurki", tylko uniformy Balamb Garden...
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Czyli mundurki :P

Fajne były.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”