jeśli chodzi o ff4 to napewno nie : ) tam jak sie miało jakiś czar to już na stałeKairi ..z tym kupowaniem to chyba chodzi o pojedyncze czary ( tak jak w FF8), takei na sztuki
Najlepszy system magii
Moderator: Moderatorzy
- Kairi-chan
- Cactuar
Czary Kupujesz w FF 3 i FF 5, w FF 4 ich się uczysz wraz ze zdobywaniem poziomów, w FF 6 podobnie jak w FF 4, ale tylko Terra i Celes - reszta od Esperów. W siódemce kupujesz materie, które rozwijasz, w ósemce pozyskujesz w Draw Pointach lub od przeciwników. Dziewiątka to uczenie się magii z przedmiotów, a dziesiątka to sphere grid ability spheres.
Są pewne podobieństwa między systemami FF 3, FF 5 i FFX-2 - FF 3 i FF 5 możnaby połaczyć w ankiecie w 1, bo jobs pochodzą prosto od profesji w FF 3. FFX-2 też ma tam swoje korzenie i możnaby nawet pokusić się o wrzucenie w jedną opcję od razu tych trzech gier.
Są pewne podobieństwa między systemami FF 3, FF 5 i FFX-2 - FF 3 i FF 5 możnaby połaczyć w ankiecie w 1, bo jobs pochodzą prosto od profesji w FF 3. FFX-2 też ma tam swoje korzenie i możnaby nawet pokusić się o wrzucenie w jedną opcję od razu tych trzech gier.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Sephiria pisze:możnaby połaczyć w ankiecie w 1
Gildor Laavel pisze:Ja tam bym się nawet ośmielił cofnąć w ten sposób do "jedynki",

a FFX i FFX-2 są pod tym względem jak dla mnie całkiem odmiennei raczej nie wydaje mi się że można je tak złączyć

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
- Go Go Yubari
- Ifrit
Jak dla mnie najlepszy system magii był w FF9 oraz w FFX. W ogóle w FF9 było bardzo ciekawe. Uczenie się z przedmiotów, których było mnóstwo. Jak grałem pierwszy raz, to zawsze nie mogłem się doczekać nowych przedmiotów, aby nauczyć się nowych umiejętności. Tak samo kiedy zauważyłem, że przeciwnik rzuca lepsze czary (np. Ja rzucałem Thunder, a wróg Thundagę). System w FFX też jest niczego sobie.