Znienawidzony bohater FF

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
neo rpgomaniak
Kupo!
Kupo!

Post autor: neo rpgomaniak »

A o czym ja niby mówię kilmindaro?!! Mówię własnie o tej melodyjce :wink: :roll:
Ale to nie zmienia faktu, że najlepsze jest Aeris Theme, chociaż Tifa Theme zaczyna mi się coraz bardziej podobać.
Psychotest osobowościowy bez pytań
:P Kto to zrobił?!
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

kilmindaro pisze:
neo rpgomaniak pisze:Wydarzenia w których pojawia się w grze można policzyć na palcach.
Na palcach jednej ręki pijanego drwala, można by rzec...
chyba zapominacie o tym, że

Kod: Zaznacz cały

to on sterował Cait Sithem. tak więc nie ma Reeva = nie ma Cait Sitha
kilmindaro pisze:
Ja lubiłem Cait Sitha bo miał fajną melodyjkę jak... no wiecie jak.
Oraz moment, kiedy

poświęcił swe życie
uważam za o wiele bardziej

wzruszający
niż

śmierć Aeris
cóż, po tych wszystkich spoilerach odnośnie

śmierci Aeris
też tak mam
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

pluszaty
:lol:
kilmindaro pisze:Oraz moment, kiedy

poświęcił swe życie
uważam za o wiele bardziej
wzruszający
niż

śmierć Aeris
a ja uwazam,ze w ff7 raczej niezbyt byly wzuszajace momenty. _^_
kilmindaro pisze:neo rpgomaniak napisał/a:
Wydarzenia w których pojawia się w grze można policzyć na palcach.

Na palcach jednej ręki pijanego drwala, można by rzec...
wogole nie pamietam reeva Oo"
cait sith jest BE :lol: xD dokladnie za to co juz bylo wymieniane:
1.BEZNADZIEJNY w walce _^_
2.wkurzajacy (...ogolnie jego zachowanie...jakos do mnie nie przemawia :/)

3.no,paskudny zdrajca xD
i jakos tak. ^^"
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Kilmindaro... hm... fan(ka) Clouda, który uważa, że Cait Sith jest 'miły i pluszaty w dotyku'... zastanawiające. :D
Żartuję, żartuję. :]
neo rpgomaniak pisze:Ale nie jestem przekonany co do Lucreci. Niby taka ważna postać, a ja spotkałem ją dopiero za 7 razem grania w ff7 od początku.
Masz coś do Lucrecii? :> [IMHO wystarczyło tyle scenek z jej udziałem, ile Square dało. Skoro już Vincent był postacią trzeciego planu, to co dopiero jego eks-kochanka. Resztę można sobie dopowiedzieć w wyobraźni. Poza tym Sephiroth i Hojo mieli ją w głębokim poważniu... to nie była ważna osoba.]
neo rpgomaniak pisze:I ten Reve, równie dobrze mogłoby go nie być...
Nie zgadzam się, Reeve to bardzo fajna postać - aż żal, że nie dali go dużo, dużo więcej, np. zamiast Sitha. Krytykujecie go za to, że

zdradził,
ale wg mnie to czyni tego bohatera jeszcze ciekawszym. :] Ot, normalny urzędnik ze zwykłymi, ludzkimi słabościami, który jednak potrafi zebrać się w sobie i pomóc przy ratowaniu świata. Przecież na tym właśnie polega odwaga - na pokonywaniu strachu i własnej niemocy.

Btw, jest dla mnie oczywiste, że Reeve nie zdradził drużyny z powodu własnej zachcianki, tylko po prostu jako pracownik Shinry nie miał wyboru. Na pewno były jakieś naciski na niego. Myślmy realnie. _^_
Że już nie wspomnę o tym, że to taki sympatyczny człowiek z miłym dla oka chara-designem. :]
Sogetsu
Malboro
Malboro

(kontynuacja wątku z tematu o FFXIII)
Garnet pisze:
Sogetsu pisze:to wcale nie znaczy, że jest się od razu uprawnionym do tego, że by nazywać kogoś głupim.
w sumie to mamy wolnosc slowa-mnie tez draznia niejedne wyowiedzi <ja cytowalam slowa Xanadana,ktory dziwil sie jak to mozna nazywac go 'glupim' skoro on jest jego jednym z ulubionych bohaterow...bo tak wyrwales z kontekstu moja wypowiedz>
wolność wolnością, ale trochę szacunku drugim osobom chyba się należy (nawet jest tu taki ważny temat).
a co do słów Xandana to fakt, nie był to dobry argument przeciwko nazywaniu Clouda głupim, ale na temat dla czego nie powinno się robić rzeczy w tym stylu już się wypowiedziałem.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

a co do słów Xandana to fakt, nie był to dobry argument przeciwko nazywaniu Clouda głupim, ale na temat dla czego nie powinno się robić rzeczy w tym stylu już się wypowiedziałem.
Nie wiem co i jak, ale to ja powiedziałem że Cloud jest głupi a nie Xandan... Mówię, żeby nie pomyślano że to Xandan jest taki nierozważny, tylko ja :D
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Sogetsu pisze:a co do słów Xandana to fakt, nie był to dobry argument przeciwko nazywaniu Clouda głupim, ale na temat dla czego nie powinno się robić rzeczy w tym stylu już się wypowiedziałem.
Czego się nie powinno robić? Nie powinno się nazywac postaci z kilku pikseli "głupią"? Nie łapię. Xandana nikt nie obraża, więc w ogóle nie rozumiem o co tutaj chodzi i czego się czepiasz :roll:
Sogetsu
Malboro
Malboro

Go Go Yubari pisze:Czego się nie powinno robić? Nie powinno się nazywac postaci z kilku pikseli "głupią"? Nie łapię.
przeczytaj początek dyskusji w temacie o FFXIII. chodziło mi o to, że nie powinno się nikogo nazywać głupim bez odpowiedniego poparcia rzekomej głupoty danej postaci (rzeczywistej czy fikcyjnej).

garnie-imho nazwanie kogos transwestyta (ot tak) jest na takim samym poziomie jest nazwanie 'glupim'..:(...
Ostatnio zmieniony pn 29 maja, 2006 10:43 przez Sogetsu, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

po pierwszych godzinach grania w FFX - Jóna ....

Po prostu aż się prosi zeby w nia czymś rzucić -_- ....i ten jej słaby, beznamiętny głos, nie mówiąc o tym zduszonym śmiechu ...ratkunku ;________;
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Scorpinus

Post autor: Scorpinus »

Zostaw ... ona ma astmę i anemię na pewno. Nie wolno się smiać z chorych :)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Raczej chyba Seymour - głosik, jakby miał za ciasne spodnie, albo go ktoś w dzieciństwie krzywdził :D. Do tego Rikku z FF X - 2, drażniąca była niemożebnie, ze swoja galopującą głupotą.
Scorpinus pisze:Nie wolno się smiać z chorych :)
I to na dodatek psychicznie - bo nikt normalny nie byłby takim dobrem wcielonym...
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Moja siostra ma astmę oskrzelową i jest normlana _^_ :lol:

To jest po prostu totalna porażka ...i jeszcze ten jej smiech :shock: ...słodki, cukierkowaty aż niedobrze sie człowiekowi robi...

Co do tej choroby to sie zgodze ....żadna normlana dziewczyna nie załozyłaby kaloszy do sukienki :)

Póki co poznałam jedynie głos Seymura .....iii ...ROTFL XD
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Ireth pisze:Moja siostra ma astmę oskrzelową i jest normlana _^_ :lol:
Też mam i tak ze mną źle nie jest :D.
Ireth pisze:Co do tej choroby to sie zgodze ....żadna normlana dziewczyna nie załozyłaby kaloszy do sukienki :)
Kalosze w spokoju zostaw - kultowa rzecz. W pewnych kręgach :P.
Ireth pisze:Póki co poznałam jedynie głos Seymura .....iii ...ROTFL XD
Gwaratowany kandydat do nagrody na najgorzej dobrany głos w historii dubbingu gier :D. I jak przy takim głosie można być takim wymiataczem :P ?

Ech, skleroza - on BYŁ krzywdzony w dzieciństwie po śmierci matki - ale żeby aż tak i w taki sposób &#58;shock&#58;? Nic dziwnego że mu zostało...
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
MaStER

Post autor: MaStER »

Kimhari-wogóle nic się nieodzywa! Newiem po co wogóle dali tego Kimhari'ego do FFX.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

MaStER pisze:Kimhari-wogóle nic się nieodzywa! Newiem po co wogóle dali tego Kimhari'ego do FFX.
co ja sie nie odzywam ? gdziez? ;)

Ja Kimahriego baaaardzo lubie ;) taka klimatyczna postac, fakt powie cos raz na jakis czas, ale jest bardzo zaangazowany w pracy, ma fajne bronie ^^ i wogle taka przyjemna postac ^^
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”