Ah... Game Boy. Posiadanie tego małego cudeńka było moim wielkim marzeniem, gdy miałem cos koło 12 lat... a moze nawet mniej. No nie pamiętam. W każdym bądź razie udało mi się to marzenie ziścić. Zbierałem pieniądze przez wiele miesięcy i uzbierałem coś koło 50zł. Game Boya miał do sprzedania sąsiad za 100zł. Brakowało mi połowy kwoty... a ze była wtedy wigilia, to resztę dostałem od matki

I tego też dnia mogłem się cieszyć konsola, w którą namietnie grałem przez pare kolejnych lat.
A w co? Gier miałem mnóstwo, a to głównie za sprawą pirackich kartdridży, które, jak w przypadku Pegazusa, mialy po kilkanaście/kilkadziesiąt gier (potem się powtarzały

). Jedyny minus takich kartów to to, że nie dało się na nich save'ować. Tak więc jak się zabierałem za jakąś grę, to musiałem siedzieć przez niekiedy wiele godzin non stop, by ją w końcu przejść.
W tym czasie rządziły u mnie wszelakie gry z Marianem, czyli Super Mario Land 1, 2 (tą część przechodziłem chyba z.... 30 razy? o_O) , 3 (aka. Wario Land), Donkey Kong (aka. Donkey Kong '94). Na Game Boyu po raz pierwszy zetknąłem się ze Street Fighterem 2, Mahjongem, czy Nintendo World Cup (gra z serii Nekketsu, tylko że wydana pod takim tytułem w USA). No i co najwazniejsze... to dzięki Game Boy'owi poznałem coś takiego jak Dragon Ball

Gra była w całości w j. japońskim, ale nie przeszkodziło mi to w jej przejściu, parokrotnym zresztą, na 2 lata przed tym, jak samo anime pojawiło się na RTL7... jakież było moje zdziwienie, gdy to zobaczyłem _^_ (gra zwała się Dragon Ball Z: Goku Hishōden, jak wyczytałem z wiki...).
Eh... gier było tyle, że już trudno sobie przypomnieć te wszystkie perełki...
Obecnie Game Boy ten, przeźroczysty, leży w zakurzonym pudełku, w ciemnej półce... prawie jak w temacie ^^ Od ponad roku posiadam też Game Boya Color, którego może tyllko raz odpaliłem by sprawdzić, czy w ogóle działa _^_ (bro kupił w UK... on sam chyba nie wie po co... ale on tak ma, lubi kupować pełno niepotrzebnego sprzętu

). Kto wie... moze jeszcze kiedyś się skuszę i przejdę po raz 31. Super Mario Land 2 :]