saga Fallout

Bard's Tale, Eye of the Beholder, Ishar, czy z ostatnich lat Gothic albo Baldur's Gate. To wszystko są synonimy dobrego "rolpleja".

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Grzybek Z Octu
Moderator
Moderator

Post autor: Grzybek Z Octu »

Hmm... czy tylko ja posiadałem robota w drużynie? XD
Ja z K-9 dosyć długo chodziłem, był nawet niezły i słuchał się mnie zdecydowanie lepiej niż inni NPC. Jedyną wadą była jego anielska moralność :roll:. Jak dźgałem małe dziewczynki Reaper'em w krocze, to się wielce bulwersował. Absolutny brak fantazji i zmysłu devianta. :570:
Frankly my dear...I don't give a damn (because you haven't brushed your pubic hair for months) !
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Tak XD Chociaż cybernetyka to mój konik, to raczej tej w dużej mierze bezosobowej kukły mieć nie chciałem, najwyżej go 'zrobiłem' dla doświadczonka i paszoł won :lol: A dzięki Combat Armor z siebie robiłem cyborga ^^
Po co Ci więcej osobowości? Mam Sulika, mam Casidiego (Geez, jak ja długo nie grałem w Falla...), gruby mi wadził, Marcus miło, że go lubiłem to w starciu z Enclavą dawał ciała... chociaż jak dałem mu tę broń z Bractwa, to wymiatał. Swoją drogą, w Fallu jest chyba taki śmieszny Bug. Taki Casidi, on posiadał skill small weapons tak? U mnie walczył on zaś tymi małymi plazmowymi cudami, co trochę baloniki przypominają ;) A jak miałem amunicji dużo to chodził z Gausse (ale to już chyba jest small guns, a nie energetyczna...) i tu moje pytanie: Czy small guns u NPC odnosi się do samego skilla, czy do gramatury broni? Tak samo Markus, niby Big Guns, a łaził z bronią plazmową u mnie.
a z K-9 dosyć długo chodziłem, był nawet niezły i słuchał się mnie zdecydowanie lepiej niż inni NPC. Jedyną wadą była jego anielska moralność :roll: . Jak dźgałem małe dziewczynki Reaper'em w krocze, to się wielce bulwersował. Absolutny brak fantazji i zmysłu devianta. :570:
True, true... ale mi chodziło o robota z Sierra Army Depot... temu któremu wsadzamy jeden z mózgów - niedorozwoja, małpy, człowieka i geniusza... naturalnie wybór mózgu będzie rzutował na naszą rozmowę z nim i na jego czyny XD
Awatar użytkownika
Grzybek Z Octu
Moderator
Moderator

Post autor: Grzybek Z Octu »

Ach o to Ci chodzi :).

Szczerze powiedziawszy - nigdy nie udalo mi sie tego questu do końca doprowadzić. Mózg wsadzałem, ale coś jeszcze nie grało. Poza tym - nie mogłem się powstrzymać i zazwyczaj wypuszczałem grypę lub wąglika XD
Frankly my dear...I don't give a damn (because you haven't brushed your pubic hair for months) !
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

King VERMIN! pisze:Po co Ci więcej osobowości?
Im ciekawsza drużyna, tym lepiej, ot co :P
King VERMIN! pisze:Taki Casidi, on posiadał skill small weapons tak? U mnie walczył on zaś tymi małymi plazmowymi cudami, co trochę baloniki przypominają ;) A jak miałem amunicji dużo to chodził z Gausse (ale to już chyba jest small guns, a nie energetyczna...) i tu moje pytanie: Czy small guns u NPC odnosi się do samego skilla, czy do gramatury broni? Tak samo Markus, niby Big Guns, a łaził z bronią plazmową u mnie.
A to nie wiem, Cassidy walczył Gauss Rifle, bo to Small Weapon, pasuje i może z niego walić, idealnie walczył tym dlatego, chyba dla niego najlepsza broń, w kółko niszczył jednym critical'em patrole Enclave, Alien'y i Deathclaw'y... A co do małych plazm to nawet mu ich nie dawałem, Vic nimi świetnie strzelał, zwłaszcza tą o fioletowym pocisku. Marcus o ile pamiętam mówił, że potrafi też obsługiwać broń energetyczną, dlatego z niej walił. Z resztą dać mu minigun czy Bozar to samobójstwo, dlatego zawsze u mnie walczył ulepszoną Plasma Rifle a potem przez jakiś czas karabinem elektromagnetycznym z siedziby Bractwa (potem sam szkoliłem się w energetycznych żeby nie marnować ammo do Bozar'a i z nim szalałem).
King VERMIN! pisze:True, true... ale mi chodziło o robota z Sierra Army Depot... temu któremu wsadzamy jeden z mózgów - niedorozwoja, małpy, człowieka i geniusza... naturalnie wybór mózgu będzie rzutował na naszą rozmowę z nim i na jego czyny XD
Wolałem zamiast niego psiaka z Navarro :] Fajna psina ^^
Grzybek Z Octu pisze:Mózg wsadzałem, ale coś jeszcze nie grało. Poza tym - nie mogłem się powstrzymać i zazwyczaj wypuszczałem grypę lub wąglika XD
A jak coś nie wyszło - critical od choroby za ponad 1000 HP XD
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Diann
Kupo!
Kupo!

Post autor: Diann »

ALEż, ALEż!!!!
ZAPOMNIAłEM O CZYMś.....

Oto pierwszy trailer Fallout 3 wypuszczony przez Bethesdę dnia 5 czerwca 2007 roku w godzinach wieczornych
http://fallout.bethsoft.com
lub:
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=4758
Oglądajcie ;]

Kod: Zaznacz cały

Ale i tak nie podoba mi się PA.... hełm wygląda jak takie jakieś wiadro.... ALE MUZYKA MIODZIO xD, a te "war, war never changes.... ooooch.....
Gveir pisze:
King VERMIN! pisze:Po co Ci więcej osobowości?
Im ciekawsza drużyna, tym lepiej, ot co :P
A to nie wiem, Cassidy walczył Gauss Rifle, bo to Small Weapon, pasuje i może z niego walić, idealnie walczył tym dlatego, chyba dla niego najlepsza broń, w kółko niszczył jednym critical'em patrole Enclave, Alien'y i Deathclaw'y... A co do małych plazm to nawet mu ich nie dawałem, Vic nimi świetnie strzelał, zwłaszcza tą o fioletowym pocisku. Marcus o ile pamiętam mówił, że potrafi też obsługiwać broń energetyczną, dlatego z niej walił. Z resztą dać mu minigun czy Bozar to samobójstwo, dlatego zawsze u mnie walczył ulepszoną Plasma Rifle a potem przez jakiś czas karabinem elektromagnetycznym z siedziby Bractwa (potem sam szkoliłem się w energetycznych żeby nie marnować ammo do Bozar'a i z nim szalałem).
No niby tak... ale czy daliście Sulikowi kiedyś karabinek 5.56 mm lub .223 (zależy od wersji)??? Wali z niej jak z armaty :]
King VERMIN! pisze:True, true... ale mi chodziło o robota z Sierra Army Depot... temu któremu wsadzamy jeden z mózgów - niedorozwoja, małpy, człowieka i geniusza... naturalnie wybór mózgu będzie rzutował na naszą rozmowę z nim i na jego czyny XD
Wolałem zamiast niego psiaka z Navarro :] Fajna psina ^^
Ja wolałem Gorisa. Nie ma to jak porządny pazurek w drużynie ;)
Grzybek Z Octu pisze:Mózg wsadzałem, ale coś jeszcze nie grało. Poza tym - nie mogłem się powstrzymać i zazwyczaj wypuszczałem grypę lub wąglika XD
A jak coś nie wyszło - critical od choroby za ponad 1000 HP XD
A wyciągneliście kiedyś z SAD szeregowca?? Jeśli nie to polecam, ciekawa rozmowa z nim jest, ale niestety żołnierzyk zginie...[/code][/b]
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ho! Nieźle. Naprawdę nieźle. Styl, muzyka i ogólny wygląd filmiku - tak jak za starych dobrych czasów Interplay. Tylko czemu Power Armor ma hełm jak standardowy przenośny nocnik? :> I ten karabin coś też nie teges do końca. Ale wszystko złagodził od razu genialny Ron Perlman... "War... War never changes..." ^^ Tylko napis Fall 2008 powoduje wściek lekki - półtora roku -_-" A znając Bethesdę i ich przesuwanie terminów i ogólne tempo - to będzie w 2009... Ale tak czy tak, nie mam już tak sceptycznego podejścia.
Diann pisze:A wyciągneliście kiedyś z SAD szeregowca?? Jeśli nie to polecam, ciekawa rozmowa z nim jest, ale niestety żołnierzyk zginie...
Ano nie raz, ale chłopak dosyć szybko padał ofiarą choroby hibernacyjnej...
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Damn. Dobrze to wygląda, muszę przyznać. Trochę złagodziło mi to ból :) Wygląda na prawdę ładnie, do tego klimatyczne, można powiedzieć, że zaczyna się w typowy dla Fallouta sposób. Może panowie z B nie spartaczą roboty... klimat oddali ładnie. Oby tak dalej i dać mi tu gameplay :>
Diann
Kupo!
Kupo!

Taaa Ron Perlman jako narrator rządzi... Ale czemu ten PA wygląda tak jakoś dziwnie?? Mam nadzieję, że to do wypuszczenia Falla się zmieni
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Diann pisze:Taaa Ron Perlman jako narrator rządzi... Ale czemu ten PA wygląda tak jakoś dziwnie?? Mam nadzieję, że to do wypuszczenia Falla się zmieni
O tak, Ron Perlman jest po prostu genialny w voice acting'u... Co można podziwiać w pełni w Afro Samurai, gdzie podkłada głos Justice'owi... No a PA od razu skojarzyło mi się ze zbrojami z Bet On Soldier, nie jest samo w sobie złe, ale PA musi być ładne po prostu, a stare projekty miały w sobie to niesamowite coś. A ta? Hełm jak sracz i napierśnik jak zrobiony ze starej, ocynkowanej miski -_-" Nie dorównuje do niesamowitego projektu zbroi z Fallout Tactics...
Diann
Kupo!
Kupo!

Zgadzam się w pełni.
Ja tu myślałem, że PA zrobią jeszcze lepszą od tej z FT a tu dupa... Jak pierwszy raz zoaczyłem Power'a w tacticsie to myślałem, że zemdleję ;)
Te spojrzenie spodełba w pięknym "enclawowskim" PA i jeszcze płomień do okoła... A podczas wczytywanie na jednej z grafik (tej na której koleś w PA stoi z M60 na terenie jakiegoś budynku)?? Orgazm... xD
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Może to będzie taki PA dla ubogich :lol: Nie no z tym to trochę przegięli. Jednak sam klimat jak i wykonanie filmiku w starym dobrym stylu. Piosenka świetnie dobrana do obrazu. Słowa wypowiedziane w taki sposób, że można się poczuć jak w domu. Do roboty panowie z Bethesda!!

Jednak
King VERMIN! pisze:Oby tak dalej i dać mi tu gameplay

Wtedy będzie można ocenić jakoś bardziej obiektywnie (w subiektywny sposób każdego z nas... fanów poprzednich boskich części)
"We carry death out of the village!"
Diann
Kupo!
Kupo!

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Diann pisze:Dla wszystkich fanów i oczekujących na Falla 3 zebrane w jednym artykule:
Smacznego :]
FPP i TPP? Do tego na engine Oblivion? Szlag mnie trafi zaraz! To już naprawdę nie będzie Fallout... Cholera, tego można się było spodziewać, ale już serio to mocne przegięcie jak dla mnie :/ Fallout bez izometryki to nie Fallout. Nawet niech to będzie w 3D ale izometryczne...

Kolejne - narodziny i śledzenie życia... Za bardzo mi to Fable i całą serią Elder Scrolls zajeżdża... I naprawdę się nie podoba. Co do reszty, to też średnio. Nie ma wspomniane nic o głównym wątku, tylko o zadaniach. Oj... czyli Bethesda zajęła się F3 po swojemu i zrobiła z niego to czego się obawiałem. Grę bez silnego wątku fabularnego zapewnie i z wyglądem a'la Oblivion. Dobrze że chociaż S.P.E.C.I.A.L. został.

Ogólnie - &#$! mać! :/
Diann
Kupo!
Kupo!

Gveir pisze: FPP i TPP? Do tego na engine Oblivion? Szlag mnie trafi zaraz! To już naprawdę nie będzie Fallout... Cholera, tego można się było spodziewać, ale już serio to mocne przegięcie jak dla mnie :/ Fallout bez izometryki to nie Fallout. Nawet niech to będzie w 3D ale izometryczne...

Kolejne - narodziny i śledzenie życia... Za bardzo mi to Fable i całą serią Elder Scrolls zajeżdża... I naprawdę się nie podoba. Co do reszty, to też średnio. Nie ma wspomniane nic o głównym wątku, tylko o zadaniach. Oj... czyli Bethesda zajęła się F3 po swojemu i zrobiła z niego to czego się obawiałem. Grę bez silnego wątku fabularnego zapewnie i z wyglądem a'la Oblivion. Dobrze że chociaż S.P.E.C.I.A.L. został.

Ogólnie - &#$! mać! :/
Niom. Rąbanina jak za czasów wyjazdów Leppera na tory...
Ogólnie - Ja @%@#%olę!! !@%wa!

Ale ja się tak bardzo nie przejmuję (czego nie widac po zdaniu wyżej :]), bo jeśli Bethesda zrobi MorroFalla to już może ogłaszac upadłośc. Fani Falla nie zapomną im zbezczeszczenia legendy i jak dla mnie firma nie będzie miała czego już szuka(chyba że pod inną nazwą)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Chociaż jedno bardzo mnie cieszy - zapewnienie o krwawości. To w końcu Fallout, a stare, legendarne wręcz animacje śmierci wrogów muszą mieć godnych następców :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „RPG”