saga Fallout

Bard's Tale, Eye of the Beholder, Ishar, czy z ostatnich lat Gothic albo Baldur's Gate. To wszystko są synonimy dobrego "rolpleja".

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Post autor: King VERMIN! »

Tja, zależy czy wejdziesz główną bramą, przez zaminowaną wyrwę w murze (to na prawo na pip'ie) lub obok pojemników z paliwem (no tym czymś na lewo).
Jak chcesz to nazwij to inwencją, ale najważniejsze wątki w grze są do bólu liniowe.
Do tego dochodzą jeszcze "pierdoły" jak ukończenie gry po cichaczu, zrobić rzeź... - -''
A czy w Fallu 1 & 2 nie jesteś żołnierzem? A w takim razie kim do pieruna jasnego? Bractwo Stali nie jest organizacją paramilitarną (badawczą też), a ty jako ich kadet, a później palladyn wcale nie jesteż żołnierzem :?
A jeśli chcesz to sobie pozabijaj cywili. Poza niechęcią w tym samym obszarze gry i zmianą miana z Tarczy Nadziei na coś tam to ci to nic nie da.
Nie, nie jesteśmy żołnierzem z 1 i 2. Zależy to TYLKO od stylu gry danej osoby.

WOW... dowiaduję się nowych rzeczy o Bractu :| Czyli Bractwo nie jest wojskiem, nie wywodzą się z pozostałości armii USA, to czym jest Bractwo? Fundacją?? :lol:

Jakoś zaboli Cię to, zdaję sobie z tego sprawę, ale Fallout Tactics, NIE JEST grą RPG. Jest to gra taktyczna, która kładzie nacisk na akcję i tylko akcję z elementami RPG. To nie jest Fallout 3. Mi się za to nie podoba, że postacie w FF nie krwawią!! No jak to tak? Przecież obrywają mieczami, maczugami, czarami, nawet nie są zranieni!! Przegięcia :/ Zaś w grze akcji nie ma retoryki i nie można jeździć czołgiem podczas misji :/ Tactics jest przez to spartolony i zupełnie niegrywalny :/
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

King VERMIN! pisze:Jakoś zaboli Cię to, zdaję sobie z tego sprawę, ale Fallout Tactics, NIE JEST grą RPG. Jest to gra taktyczna, która kładzie nacisk na akcję i tylko akcję z elementami RPG.
i kruca fix to powinno rozwiazywac sprawe - to tak jaby narzekac ze w diablo nie ma watkow fabularnych :P

albo ze w tetrisie nie ma subquestow

Zupelnie inny rodzaj gry - oparty na podobnycm swiecie jak Fallout 1 i 2 - nie ma co dyskutowac

to tak jakby WOW porownywac do Warcrafta I, II czy nawet III - sa podobienstwa swiata i poza tym niewiele (ps ne gralem w Wowa wiec moge troche glupot gadac;)

Piotrek
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Dian Cecht pisze:1. Dla wielu fanów brak w tej grze tego "luzu", czy wolnościw podejmowaniu decyzji.
No dobra, w jednej misji pamiętam, kiedy można bylo zniszczyć kadzie mutków, lub nie, ale nie mialo to żadnym większych skutków w grze.
Tak, bardzo go spartolono... Zwłaszcza kiedy w większości misji masz kilka dróg do celu, możliwość przejścia ich skradając się, zabijając po cichu, albo idąc przed siebie, walcząc o każdy centymetr, masz do tego w wielu misjach kilka zadań pobocznych, mających wpływ na to to, jaki będzie jej wynik (chociażby misja z ratowaniem miasta przez Władcami Zwierząt, z mnóstwem zadań i wielością możliwości) i w rezultacie kształt reszty kampanii, czy polegająca na quest'ach misja zebrania części robota. Po raz kolejny mówię - to nie RPG, tylko gra taktyczna, a chłopaki z Bractwa są wysyłani na misje, gdzie tylko siła ognia może coś zaradzić, bo od tego są.
Dian Cecht pisze:2. Po raz kolejny powtarzam potworna liniowość. Autorzy pozwolili nam na przejście gry tylko w jeden ustalony przez nich sposób.
Gdyby to był RPG, to byłby zarzut, ale w przypadku taktycznej strzelaniny - nie jest. Zwłaszcza w obliczu możliwości wyboru kolejności wykonywania wielu misji, plus wielości możliwości ich wykonania. To chyba logiczne że droga do Generała musi być wypełniona przez zdobycie kolejnych dystynkcji, a nie hop, nieliniowo przeskoczyć misje i już mamy rangę - po raz kolejny: to nie RPG.
Dian Cecht pisze:3. Autorzy nie wykorzystali wszystkich możliwości świata Falla, a przechodzenie gry stao się utartym schematem. Przyklad?
Nikt nie bierze takich umiejętności jak retoryka, nauka i inne, które w poprzednich częściach dawaly takie możliwości.
A co do retoryki, to autorom nie chcialo się nawet wrzucić czegoś takiego jak "zmiana nastawienia" NPC-ów. Twoja drużyna przewala się przez mapę, a ludzie/mutki/roboty/ghule wciąż są w takim samym stosunku do ciebie. W poprzednich częściach jeśli zrobileś coś nie tak, to inna postać ci to pamiętala i to naprawdę. Sam wiele razy doświadczylem mojej glupoty jak zabilem kogoś tam, a poźniej ktoś tam mnie nienawidzil.
A nie prawda, nastawienie zmienia się, zależnie od Twoich czynów. Pozwól zginąć jakimś ghulom podczas obrony miasta z bronią atomową - będą wściekli, nie pomóż wszystkim w misji z Władcami Zwierząt pierwszej - będziesz miał różne wyniki i różne nastawienie niektórych frakcji do Ciebie. Tu czyny kształtują nastawienie, nie gadka. Czy chciałbyś w grze taktycznej, żeby nagle w czasie potężnego ostrzału rozpoczynał się 10 minutowy dialog o to albo o tamto? Nie widzę sensu, chyba że to kolejny RPG z serii Fallout, a nie gra taktyczna.
Dian Cecht pisze:4. Może to nie jest jakaś większa wada, ale AI postaci mogloby być lepsze. Jak widzę, jak te barany z mojej drużyny biegną na okolo lub mają problem z wejściem po schodach to mi się plakać chce...
Klikać się nie chce? :wink: Im mocniejszy komp, tym lepsze wyszukiwanie ścieżek poza tym. Tu można wspomnieć o wadzie - engine jest nie do końca zoptymalizowany - nawet teraz na najmocniejszych kompach scroll'ownie mapy jest lekko skokowe.
Dian Cecht pisze:5. Pojazdy!
Taki wspanialy pomysl, a graczom praktycznie nie dano możliwości ich użytku.
Po co komu czolg, jeśli może go użyć tylko w jednej misji??
W sumie, to nie wiem po co jakiekolwiek pojazdy bojowe jak czołg - starczy reszta, czasem do użycia w misji i tyle i jeden własny do przewozu gratów. Jak by było ich za dużo w czasie misji - to szczerze drażniły by mnie. Bo wręcz utrudniałyby walkę.
King VERMIN! pisze:Jedyne "spartolenie" to brak RPG jako takiego. Tak poza tym to jest to ciągle ten sam Fall.
Dokładnie. I to bardzo dobry Fall. Tylko że nie RPG. Najwyraźniej niektórzy nie mogą do tej pory tego pojąć :wink:
King VERMIN! pisze:Jak moi znajomi parę lat temu, że "w ogóle miast nie ma!!", zaś ja jako jedyny rozpływałem się bo nareszcie miałem kolejnego Fallouta. To, że Tactics nie był RPG w ogóle mnie nie polało. Nie kumam, jest pustak, jest S.P.E.C.I.A.L., jest dobra fabuła...
Dokładnie, gra jest duża, rozbudowana i przemyślana, na dodatek z kilometra widać że nawet w logo pisze to gra taktyczna... Całe lata temu pamiętam jeszcze jako niesamowicie zajadły fan Fallout, dostałem swój pre order z polskim wydaniem, zamówiony pół roku wcześniej - i jakoś jak usiadłem, to nie mogłem się oderwać, a wierzcie mi - wtedy jako młody fanboy mogłem się święcie oburzyć...
King VERMIN! pisze:Szkoda. Jeśli idzie o gry taktyczne to JA2 nie ma sobie imo równych.
Oj nie ma. I szybko nie będzie.
Dian Cecht pisze:A czy w Fallu 1 & 2 nie jesteś żołnierzem?
Kiedy i z której strony? O_o W pierwszym się jest człowiekiem z Vault 13, wysłanym po Water Chip i to jest się nim ponad wszystko inne, czym się jest, a w dwójce jest identycznie z byciem człowiekiem z Arroyo szukającym G.E.C.K. I czymkolwiek się innym jest, to jest się na pierwszym miejscu właśnie nim.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Kiedy i z której strony? O_o
Pomijam ten fakt, że w jedynce jesteśmy zwykłym Kowalskim wysłanym po Chipa :) Nie jesteśmy żadnymi żołnierzami, czy czymkolwiek. Swoją drogą, przecież w Vaultach nie było żołnierzy jako takich, bo nie byli potrzebni.

I tak jak Gveir, swojego czasu byłem fanboyem nie tyle Fallouta, tylko całego Black Isle i Interplaya :) Jako fanboyowi, F:T przypadł mi strasznie do gustu.
Diann
Kupo!
Kupo!

Post autor: Diann »

King VERMIN! pisze: Do tego dochodzą jeszcze "pierdoły" jak ukończenie gry po cichaczu, zrobić rzeź... - -''
Sie zastanawiasz... RZEź!!! xD
Nie, nie jesteśmy żołnierzem z 1 i 2. Zależy to TYLKO od stylu gry danej osoby.
Palladyn lub kadet nie jest żołnierzem??
WOW... dowiaduję się nowych rzeczy o Bractu :| Czyli Bractwo nie jest wojskiem, nie wywodzą się z pozostałości armii USA, to czym jest Bractwo? Fundacją?? :lol:
Przecież kutwa w poprzednim poście napisałem że organizacją militarną jak i placówką badawczą pracującom nad nowymi technologiami. Czytaj ze zrozumieniem :?
Jakoś zaboli Cię to, zdaję sobie z tego sprawę, ale Fallout Tactics, NIE JEST grą RPG. Jest to gra taktyczna, która kładzie nacisk na akcję i tylko akcję z elementami RPG. To nie jest Fallout 3. Mi się za to nie podoba, że postacie w FF nie krwawią!! No jak to tak? Przecież obrywają mieczami, maczugami, czarami, nawet nie są zranieni!! Przegięcia :/ Zaś w grze akcji nie ma retoryki i nie można jeździć czołgiem podczas misji :/ Tactics jest przez to spartolony i zupełnie niegrywalny :/
Nioe zaboli mnie bo podzielam twoje poglądy :wink:
Przynajmniej te :D
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Palladyn lub kadet nie jest żołnierzem??
Weź mnie nie załamuj - -'' MUSISZ wstępować do Bractwa w 1 czy 2?? Żołnierzem MOŻNA zostać...
Bractwo Stali nie jest organizacją paramilitarną (badawczą też)
Twój poprzedni post :roll: nc. Coś jeszcze...? - -''
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

King VERMIN! pisze:Pomijam ten fakt, że w jedynce jesteśmy zwykłym Kowalskim wysłanym po Chipa :) Nie jesteśmy żadnymi żołnierzami, czy czymkolwiek. Swoją drogą, przecież w Vaultach nie było żołnierzy jako takich, bo nie byli potrzebni.
Dokładnie... Vault nie był jednostką militarną, wcale a wcale - to był tylko schron. Żołnierze to ludzie z Enclave - Dian, pamiętasz intro do F2? Tam pokazali się żołnierze. A nasz bohater z F1 to był właśnie taki zwykły ludzik co to se wyszedł na powierzchnie mając znaleźć Water Chip. Tylko że miał szczęście. A to że wstąpił do Bractwa było nie dość że opcjonalne, to służyło tylko jego korzyściom na drodze do celu - Power Armor, spytanie się, czy mają Water Chip itp. Ile razy w rozmowach z nimi (chodzi o sam wydźwięk i kontekst odpowiedzi jakich mogliśmy udzielić) wykazywał ignorancję, brak szacunku czy dążenie do własnego celu, czasem Bractwu pomagając, aby coś zyskać? ZAWSZE. Nawet jeżeli grało się dobrą postacią. A w F2, nie wstąpił do Bractwa. Oni poprosili go o wykonanie zadania. I to wszystko. A i to zadanie mu chyba pomogło w drodze do Enclave i osłabieniu ich potęgi na lądzie, czyż nie? Nie był żołnierzem ponad wszystko inne - przynależność do tych organizacji traktował przedmiotowo, pragmatycznie. Miał swoje cele i tyle. A w F:T bohaterowie byli żołnierzami w pełnym słowa tego znaczeniu.
King VERMIN! pisze:I tak jak Gveir, swojego czasu byłem fanboyem nie tyle Fallouta, tylko całego Black Isle i Interplaya :) Jako fanboyowi, F:T przypadł mi strasznie do gustu.
Ha, do dzisiaj mi to lekko zostało :wink: Tyle wspaniałych produkcji... BG... P:T... Fallout, Icewind Dale... ^^ A będąc fanboyem można było się zezłościć, nie widząc nowego Fallout'a erpegiem, a grą taktyczną... Ale na szczęście od samego początku produkcji zaznaczano że to gra taktyczna, zupełnie inny gatunek, ba - nawet w logo nie pisało już "A post nuclear role playing game", a "A post nuclear tactical combat game". Jakoś trudno mi uwierzyć że niektórzy nie widzą takich znaków od twórców, którzy mówią że to inna gra, inny gatunek, a nawet rąbią to wielkimi literami na opakowaniu XD
Diann
Kupo!
Kupo!

King VERMIN! pisze: Weź mnie nie załamuj - -'' MUSISZ wstępować do Bractwa w 1 czy 2?? Żołnierzem MOŻNA zostać...
Bractwo Stali nie jest organizacją paramilitarną (badawczą też)
Twój poprzedni post :roll: nc. Coś jeszcze...? - -''[/quote]
Czepiasz się, pomyliło mi się. Moje zdanie jest takie:
Bractwo Stali jest organizacją paramilitarną (badawczą też)
Gveir pisze: Dokładnie... Vault nie był jednostką militarną, wcale a wcale - to był tylko schron. Żołnierze to ludzie z Enclave - Dian, pamiętasz intro do F2? Tam pokazali się żołnierze. A nasz bohater z F1 to był właśnie taki zwykły ludzik co to se wyszedł na powierzchnie mając znaleźć Water Chip. Tylko że miał szczęście. A to że wstąpił do Bractwa było nie dość że opcjonalne, to służyło tylko jego korzyściom na drodze do celu - Power Armor, spytanie się, czy mają Water Chip itp. Ile razy w rozmowach z nimi (chodzi o sam wydźwięk i kontekst odpowiedzi jakich mogliśmy udzielić) wykazywał ignorancję, brak szacunku czy dążenie do własnego celu, czasem Bractwu pomagając, aby coś zyskać? ZAWSZE. Nawet jeżeli grało się dobrą postacią. A w F2, nie wstąpił do Bractwa. Oni poprosili go o wykonanie zadania. I to wszystko. A i to zadanie mu chyba pomogło w drodze do Enclave i osłabieniu ich potęgi na lądzie, czyż nie? Nie był żołnierzem ponad wszystko inne - przynależność do tych organizacji traktował przedmiotowo, pragmatycznie. Miał swoje cele i tyle. A w F:T bohaterowie byli żołnierzami w pełnym słowa tego znaczeniu.
1. Sorry, że się czepiam ale Vault to "ona" ;)
2. Co do intra to się zgodzę, ale mi chodziło zżołnierzami o to, że stajesz się nim poprzez wstąpienie w szeregi Bractwa oraz poprzez walkę jaką podejmujesz. Jak nazwiesz tego, który walczy w imię swoim celów? Możesz najemnikiem, ale ja sądze, że jeśli ktoś walczy z poświęceniem i dla wyższych celów to nie powinno się go plugawić takim mianem.
3. Co do tacticsa to się zgadzam, ale z jednym "ale".
Mianowicie w zasasadzie w F:T kadeci wyli siłą zmuszani do walki za Bractwo
Gveir pisze: Ha, do dzisiaj mi to lekko zostało Tyle wspaniałych produkcji... BG... P:T... Fallout, Icewind Dale... ^^
A wiesz jak ja się czułem, gdy ogłosili upadłość? :( [/b]
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

? Kadeci wstępowali do Bractwa za pomoc dla wioski na zasadzie wymiany. Bractwo obiecywało pomoc, a wioska dawała ludzi, którzy pracowali dla dobra Bractwa i Stanów. Ładne zmuszanie: wyżywienie, uczenie umiejętności przetrwania na Pustkowiu, pomoc medyczna i schronienie. Wioski przecież nie musiały się godzić na warunki Bractwa, a wtedy jakby brali ludzi mimo braku zgody, to wtedy byłoby to zmuszanie. Pomijam fakt, że mutanci i szpony dobrowolnie się zgłaszały.

Inna sprawa, że do starego Bractwa nie można było się dostać, bo nie przyjmowano nikogo z zewnątrz.
Czepiasz się, pomyliło mi się. Moje zdanie jest takie
Nie czytam w umyśle, a jak ktoś piszę raz tak, a raz tak to nie wiem o co mu chodzi.
Co do intra to się zgodzę, ale mi chodziło zżołnierzami o to, że stajesz się nim poprzez wstąpienie w szeregi Bractwa oraz poprzez walkę jaką podejmujesz. Jak nazwiesz tego, który walczy w imię swoim celów? Możesz najemnikiem, ale ja sądze, że jeśli ktoś walczy z poświęceniem i dla wyższych celów to nie powinno się go plugawić takim mianem.
Tak, tyle, sam mogło się wybrać styl gry. Mogłeś być i łowcem niewolników (on też walczy, nazwiesz go żołnierzem), żołnierz to osoba walcząca za swój kraj, tylko i jedynie. Żołnierzami byli ludzie Bractwa, postacie z F i F2 to zwykli ludzie, którzy mają do wykonania konkretne zadanie i którzy dążą do swoich celów wszelkimi dostępnymi środkami (uratowania świata to skutek uboczny :D )
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Dian Cecht pisze:1. Sorry, że się czepiam ale Vault to "ona" ;)
Tak, Vault to po polsku Krypta. Tak u nas powiedziałbym 'Krypta nie była jednostką militarną', ale wybacz, użyłem nazwy angielskiej, bo nie mam zwyczaju mówić tego po polsku - grałem po naszemu raz i mi starczy. Więc w tej odmianie pasuje to jak najbardziej. Anglista wie co mówi ;)
Dian Cecht pisze:2. Co do intra to się zgodzę, ale mi chodziło zżołnierzami o to, że stajesz się nim poprzez wstąpienie w szeregi Bractwa oraz poprzez walkę jaką podejmujesz. Jak nazwiesz tego, który walczy w imię swoim celów? Możesz najemnikiem, ale ja sądze, że jeśli ktoś walczy z poświęceniem i dla wyższych celów to nie powinno się go plugawić takim mianem.
No ok, tu się zgodzę, ale bez tego wyjaśnienia wychodziło, że uznajesz bohatera za żołnierza ponad wszystko. A z resztą, wątpię, żeby bohater uważał siebie samego za żołnierza. Z wypowiedzi jakie mamy do wyboru i struktury gry można by uznać, że uważa się raczej za absolutnie wolnego człowieka. I to jest najważniejsze IMO.
Dian Cecht pisze:3. Co do tacticsa to się zgadzam, ale z jednym "ale".
Naszemu bohaterowi nie potrzeba było wiele czasu, aby zacząć co najmniej dobrowolnie piąć się po szczeblach kariery... Ponadto, wcielani na siłę byli raczej za czasów Generała Barnaky'ego i to nie wszyscy. Ile to razy w briefing'ach i debriefin'ach czy podczas filmików słyszeliśmy o dużych ilościach absolutnie dobrowolnych ochotników? Przymusowe wcielenia były, ale nie były stosowane na taką skalę jak zaciąg ochotników...
Dian Cecht pisze:A wiesz jak ja się czułem, gdy ogłosili upadłość? :(
Tak. Nie będzie Baldur'a 3 ani Fallout'a 3... Szlag mnie wtedy trafił...
Diann
Kupo!
Kupo!

King VERMIN! pisze: ? Kadeci wstępowali do Bractwa za pomoc dla wioski na zasadzie wymiany. Bractwo obiecywało pomoc, a wioska dawała ludzi, którzy pracowali dla dobra Bractwa i Stanów. Ładne zmuszanie: wyżywienie, uczenie umiejętności przetrwania na Pustkowiu, pomoc medyczna i schronienie. Wioski przecież nie musiały się godzić na warunki Bractwa, a wtedy jakby brali ludzi mimo braku zgody, to wtedy byłoby to zmuszanie. Pomijam fakt, że mutanci i szpony dobrowolnie się zgłaszały.
Wszyscy byli tak łagodnie i mile traktowani??
Nie czytam w umyśle, a jak ktoś piszę raz tak, a raz tak to nie wiem o co mu chodzi.
Toż sprostowałem przed chwilą, nie?
Tak, tyle, sam mogło się wybrać styl gry. Mogłeś być i łowcem niewolników (on też walczy, nazwiesz go żołnierzem), żołnierz to osoba walcząca za swój kraj, tylko i jedynie.
A czy ten kraj, to nie czasem Krypta 13?
(uratowania świata to skutek uboczny :D )
[/quote]
Tak samo powiedzą szpony śmierci o Enclavie :]
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Baldur'a 3
Nie miałby prawa postać ;) Baldur zakończył się w sensowny sposób i imo robienie trójki to byłby skok na kasę.

[ Dodano: Wto 15 Maj, 2007 16:39 ]
Wszyscy byli tak łagodnie i mile traktowani??
Nie, pewnie nie ghoule i pewnie jacyś inni członkowie. Jak to w wojsku. Ale to jest mały odsetek... (toż mnie i mojej drużyny nikt nie zmuszał do niczego)

[ Dodano: Wto 15 Maj, 2007 16:40 ]
A czy ten kraj, to nie czasem Krypta 13?
Bohater jedynki ma imo w dupie ideały i cały ten bajzel, on chce po prostu znaleźć chip i zaszyć się w nim znowu.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Dian Cecht pisze:Wszyscy byli tak łagodnie i mile traktowani??
Napisałem wyraźnie - za czasów Barnaky'ego. Wtedy Ghule, Szpony Śmierci i Super Mutanci mieli przerąbane na całej linii, tak samo jak bandyci, co ich na mięso armatnie wysyłano i krzyżowano. Wojsko, a Barnaky był rasistą. Zobacz co było potem, kiedy Barnaky... 'zniknął'?
Dian Cecht pisze:A czy ten kraj, to nie czasem Krypta 13?
King VERMIN! pisze:Bohater jedynki ma imo w dupie ideały i cały ten bajzel, on chce po prostu znaleźć chip i zaszyć się w nim znowu.
Dokładnie. I nie 'imo', a na pewno. Jaką przecież mógł mieć reakcję na wygnanie przez Overseer'a? Walnąć mógł mu w plecy tak, że go na kawałki rozniosło. Kiedy mu Vault'u odmówiono po tym wszystkim co dla niego zrobił - szlag go trafił. O nic innego się nie troszczył, dobre/złe uczynki były niejako 'po drodze', nic innego.
King VERMIN! pisze:Nie miałby prawa postać ;) Baldur zakończył się w sensowny sposób i imo robienie trójki to byłby skok na kasę.
Ależ miał prawo powstać ;] Seria od razu była umyślona jako trylogia. Z tym, że większość pomysłów na część trzecią poszła w Tron Bhaal'a, który i tak był niedokończony, bo zbrakło czasu (czytaj - ponaglano developerów). A trzecia część miała być niezwiązana bezpośrednio z sagą dzieci Bhaal'a. I takie plany były już bardzo poważne. Ale wiadomo co się stało...
Awatar użytkownika
King VERMIN!
Cactuar
Cactuar

Z tym, że większość pomysłów na część trzecią poszła w Tron Bhaal'a, który i tak był niedokończony, bo zbrakło czasu (czytaj - ponaglano developerów).
Czy Tron Bhaala nie jest właśnie tą rzekomą trzecią częścią? Teoretycznie jest przecież, jednak wyszedł "tylko dodatek".

Swoją drogą w Tronie był najlepszy loch imo w dziejach RPG XD

A kwestie "żołnierza" i "zbawcy" w F1 i F2 mamy chyba za sobą ;) Reasumując jako fan serii Fallout, uważam Tactics ze grę dobrą, ze starym, dobrym, zardzewiałym klimatem Falouta. Fakt, że o wiele lepiej jakby wtedy za czasów Interplay wyszedł F3, ale trzeba się cieszyć tym co mamy, a Tactics imo jest grą fantastyczną z dobrą historią, dającą sporo frajdy xD
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

King VERMIN! pisze:Czy Tron Bhaala nie jest właśnie tą rzekomą trzecią częścią? Teoretycznie jest przecież, jednak wyszedł "tylko dodatek".
No niby jest, a w sumie miał być. Ale w końcu wyszedł w formie dodatku.
King VERMIN! pisze:Swoją drogą w Tronie był najlepszy loch imo w dziejach RPG XD
Był... uwielbiam Twierdzę Strażnika *_* Nie ma lepszego lochu - po prostu cudowny ^^
ODPOWIEDZ

Wróć do „RPG”