Blitzball
Moderator: Moderatorzy
Masz słabych zawodników, więc nie przetrzymuj piłki - często podawaj, a Tidusa ustaw jak najblizej bramki. HP jest niewiele, więc radzę go rozsądnie używać- jeśli do Tidusa dobierają się więcej niż dwaj zawodnicy, drybluj, podaj i odwróć ich uwagę. Nie ma złotego środka- trzeba odrobiny szczęścia i wyczucia. Mecz jest stosunkowo łatwy, wiec po kilku próbach Ci sie uda.Sprawdzę . Mam pytanie na pograniczu tematu . Macie jakieś porady jak przejść pierwszy mecz blitzballa w grze ?? Ten z Luca Goers ?? Zdobyłem Jecht Schota ale panowie mną podłogę wycierają .
Wypróbuj dostępne ustawienia i wstaw Tidusa do centralnego ataku- bliżej bramki się nie da xD Najlepiej jest po prostu nie pozwolic odebrać przeciwnikom piłki, jednak gdy to się już stanie, trzeba zadbać żeby obrona nie miała dziurawych rąk. Trudno mówic o stategii albo ustawieniu, kiedy dostępnych opcji i kombinacji jest niewiele. Jak wspomniałam- na początku nie masz zbyt wielkiego pola manewru, więc pozostaje grać metodą prób i błędów ...save/load do skutku. Zawsze mozesz sobie odpuścić- jedynie scenka po meczu nieco sie zmieni.
Ten, kto ma najwyższy współczynnik Catch (CA) Nie pamiętam pierwszego składu, bo niewiele z niego zostało jak juz się dobrałam do zawodników z innych drużyn :DMam pytanie kto jest najlepszy w luca na samym poczatku na bramce
Ostatnio zmieniony czw 04 sty, 2007 13:53 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdź statystki postaci grającej w Blitzball - jedna z nich to CA (Catch) - Łapanie, najważniejsza statystyka bramkarza. Im wyższa tym lepsza. Bierz tego z najwyższym CA do drużyny i będzie świetnie bronił. Sam w teamie w końcu mam Nimrook'a, byłego bramkarza Al Bhed, który w końcu ma CA na ponad 24 na średnim poziomie doświadczenia - prawie nikt nie jest w stanie strzelić mu gola. A jest nawet jeden od niego lepszy w tej statystyce z graczy nie grających w żadnym zespole na początku - ci dwaj to najlepszy wybór. Ogólnie mam cały skład Al Bhed plus Tidus - nikt z nimi nie może wygrać ^^
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Hmmmm... Ale kto ten cały Jamal czy jak mu tam było?? Też mam NimrookaGveir pisze: A jest nawet jeden od niego lepszy w tej statystyce z graczy nie grających w żadnym zespole na początku

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Musisz mieć wszystkie techniki u Tidus'a wyuczone, jakie tylko może zdobyć - wtedy możesz zdobyć Jecht Shot 2.Eiko pisze:A żaden specjalny atak ani nic dla Tidusa nie jest do wygraniaI co ja mam robić, żeby to zdobyć??
Ale on jest straszliwy cienkuszEiko pisze:Nawet Brothera mam haha

We are the outstretched fingers,
Najlepszy zawodnik w mojej drużynie- szybko awansował, miał duży współćzynnik PS, SH , poza tym był szybki i miał dużo HP xD Wszystko zależy od tego, jak traktujesz swoich podopiecznych- mój bramkarz, Miyu, był średniakiem, ale nigdy nie miał okazji do obrony, bo cała drużyna była zbyt mocna. Ale blitzballa z przyjemnościa porzuciłam po zdobyciu Sigila i już do niego nigdy nie wrócę _^_Gveir pisze:Eiko napisał/a:
Nawet Brothera mam haha
Ale on jest straszliwy cienkusz
Dokładnie przydaje się, żeby odgonić wrogów, a potem tylko podaje do Tidusa i Jecht Shoot i kolejna bramka zdobyta :DIvy pisze:Najlepszy zawodnik w mojej drużynie- szybko awansował, miał duży współćzynnik PS, SH , poza tym był szybki i miał dużo HP xD
No właśnie wiem i to mnie przerażaGveir pisze:Musisz mieć wszystkie techniki u Tidus'a wyuczone, jakie tylko może zdobyć - wtedy możesz zdobyć Jecht Shot 2.

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Co do moich bramkarzy to Keepa rządzi
Strasznie sympatyczny grubasek ;p Co do Brothera to uważam , że wymiata u mnie awansował na 80 lvl , gdy reszta jest na około 40 (Tidus 50) . Mój skład to : Brother , Wakka , Tidus , Judda , Jassu i Keepa ;p Teraz moim największym problemem jest zdobycie Jecht Shota 2 , ponieważ chciałbym zobaczyć jak wygląda . (Broń Boże nie spoilerujcie mi tu !!)

Nigdy nie ufaj dziewicy w kaloszach :D
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
Nie wiem co ma w sobie final fantasy , ale zakochałem się w tej grze.
- King VERMIN!
- Cactuar