Blitzball

Pierwsza część na nową (w ówczesnych czasach) konsolę Sony - PS2, która doczekała się bezpośredniej kontynuacji przygód bohaterów.

Moderator: Moderatorzy

Luter

Post autor: Luter »

Eiko pisze:No o dwójce mówiłam ;) Ale zapomniałam ;) Odpowiadałam na post Boniego, a tam było napisane ;)

Po zdobywaniu sigila dla Wakki szczerze mam dość Blitzballa...
Nie wiem jak Ty ale ja grałem w blitzballa tylko po to żeby mieć tego sigila :)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Na początku grałam dla przyjemności, potem dla sigila, a teraz przerwę mam :]
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Blitzball jest dopiero przyjemny, kiedy ma się naprawdę dopakowanych zawodników i zna niektóre techniki - kiedy nikt ci nie zagraża. Chociaż na razie nie zdobywałam sigila, więc nie wiem dokładnie, jak to jest...

Moim skromnym zdaniem, powinni dodać jeszcze kilka drużyn, z którymi dałoby się zagrać, albo jakieś naprawdę unikalne nagrody.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Faris pisze:Blitzball jest dopiero przyjemny, kiedy ma się naprawdę dopakowanych zawodników i zna niektóre techniki - kiedy nikt ci nie zagraża.
Eeee to co to za rozgrywka jak nikt Ci nie zagraża,bez rywalizacji :?:.Z resztą nawet jak ma się podpakowany team to czasami przeciwnik zaskoczy.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Nienormalny_PS2 pisze:Eeee to co to za rozgrywka jak nikt Ci nie zagraża,bez rywalizacji
Hmm ale wolę być czasem niepokonana, bo na początku Blitzballu w takim FFX-2 masz słabą druzynę, musisz wymieniać zawodników, bo przy odrobinie szczęścia wygrasz jedynie z Kilika Beasts... I po co to T_T. Ale trochę rywalizacji nie zaszkodzi, przyznam rację ;)
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Faris pisze:Hmm ale wolę być czasem niepokonana, bo na początku Blitzballu w takim FFX-2 masz słabą druzynę, musisz wymieniać zawodników, bo przy odrobinie szczęścia wygrasz jedynie z Kilika Beasts... I po co to T_T.
I o to chodzi :!: O to właśnie chodzi :!: To jest esencja,trzeba rywalizować,przegrywasz ciągle,starasz się,jesteś tylko w grze i świata dookoła nie widzisz,interesuje Ciebie tylko pojedynek nad którym siedzisz czasami długo i nie odpuścisz dopóki nie wygrasz....A potem przychodzi tylko wspaniałe uczucie zwycięstwa...Sssssss ahhhh to jest ten smaczek prawdziwego grania i rywalizaji :twisted: .
Faris pisze:Ale trochę rywalizacji nie zaszkodzi, przyznam rację
:wink: A teraz łap pada i zniszcz każdego kto Ci na drodze stanie :twisted: .
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Eiko pisze:Po zdobywaniu sigila dla Wakki szczerze mam dość Blitzballa...
A ja sie teraz biore za pakowanie na 99 lv.
Ciekawe ile wytrwam :)
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

TomajS pisze:A ja sie teraz biore za pakowanie na 99 lv.
Ciekawe ile wytrwam
I po co to komu potrzebne :P Tyle czasu marnować, tym bardziej, że cóż... Przeciwnicy tam w tyle i tak nie zostają.

Heh, skoro Jecht shota II tyle czasu się zdobywa, to sobie go odpuszczę, dwa mecze mi zostały do końca tego blitzball'a i tak jak szybko naczeła się euforia tak szybko się skończy :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Boni pisze:Heh, skoro Jecht shota II tyle czasu się zdobywa, to sobie go odpuszczę, dwa mecze mi zostały do końca tego blitzball'a i tak jak szybko naczeła się euforia tak szybko się skończy
U mnie się zaczęła dopiero za 8mym razem ;) Zdobywanie Reelsów dla Wakki, Rename Card... Brakuje mi dla Wakki Jupiter Sigil tylko. Raz wygrałam Jacht Shoot II, ale Tidus (Aragorn tym razem ;) ) był za głupi i nie mógł go mieć, buu.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Heh, ja za jednym razem dwie rename ciachnełem. I tak mi to nie potrzebne. :lol:

Swoją drogą na krypcie piszę, że jak np. po wygraniu ligii, w kolejnej nie pokaże się sigil za pierwsze miejsce, to trzeba znowu przechodzić. U mnie było tak, że jak taka sytuacja miała miejsce, to ja robiłem reset combo (L1+R1 i ta cała reszta +select+start) no i load i tak robiłęm, aż w lidze za pierwsze miejsce mi się sigil nie pokazał. :)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Wczoraj się uparłam, że na statku do Luca zrobię Jecht Shot i wygram Blitzball'a, bo jak 1 raz grałam w X to grałam tak powiedzmy... aby grać... I jak się wydarłam kiedy w końcu za 7 razem udało mi się zrobić Jecht Shot, a potem w Luca wygrać za pierwszy razem Blitzball'a :D Moje największe osiągnięcie w tej grze do tej pory chyba... Wreszcie się kapnęłam o co łazi w tym Blitzball'u i wygrałam w pięknym stylu :D Wiem, ze się przechwalam może za bardzo, ale po prostu tak się cieszę, że nie wiem już komu mam to powiedzieć... :)
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Kermi pisze:Wczoraj się uparłam, że na statku do Luca zrobię Jecht Shot i wygram Blitzball'a, bo jak 1 raz grałam w X to grałam tak powiedzmy... aby grać...
Bo zwykle za pierwszym razem tak się gra. Potem jak się opanuje grę, to gra się kolejny raz i jeszcze jeden. Ja pokochałam blitzballa dopiero teraz (za 8mym razem) i uparłam się, ze zdobędę wszystko i wszedzie i wszystkich pokonam. 160h i to chyba jeszcze nie połowa, ale gram powoli.

Kermi pisze:I jak się wydarłam kiedy w końcu za 7 razem udało mi się zrobić Jecht Sho
Jest na to łatwy sposób: tam gdzie napis w tamtą stronę strzałki i X. Tzn. Jak napis u góry -> strzałka i X w górę, po środku -> sam X etc. Banalik :>

Kermi pisze:Moje największe osiągnięcie w tej grze do tej pory chyba...
Poczekaj na Nemesisa ^_^ I polecam pograc w Blitza więcej, można wygrywać nowe Overdrive'y dla Wakki i w ogóle. I polecam kupowac dobrych zawodników z innych druzyn. Pah Guado rlz XD

Kermi pisze:Wreszcie się kapnęłam o co łazi w tym Blitzball'u i wygrałam w pięknym stylu
Jak masz Tidusa na 40 levelu, a innych minimum na 20 i jesteś po 40 meczach, to wszystkie idą prościutko...Monotonia aż :?
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Go Go Yubari pisze:
Kermi pisze:I jak się wydarłam kiedy w końcu za 7 razem udało mi się zrobić Jecht Sho
Jest na to łatwy sposób: tam gdzie napis w tamtą stronę strzałki i X. Tzn. Jak napis u góry -> strzałka i X w górę, po środku -> sam X etc. Banalik :>
No i właśnie tak robiłam ;) Własnie - proste to było, ale jak ja jeszcze nigdy tego nie przeszłam, bo qrde nie wiedziałam jak to zrobić, to teraz proste :) wiem, że Nemesis trudny jest... Ale... może jak ich sobie dopakuję to będzie dobrze... A Tidusa mam chyba na 3 czy 4 dopiero, reszta 1-2 :/ A gdzie są najlepsi zawodnicy?
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Kermi pisze:A gdzie są najlepsi zawodnicy?
Brother króluje, Brother rządzi, Brother nigdy nie zawodzi :D Brat Rikku jest na Airshipie(wiadomo gdzie)- po wyćwiczeniu był mim najlepszym zawodnikiem.

Ja nie miałam problemów ze zdobyciem Jech Shoot. Najwyżej raz się ręka powinie, ale to nie jest takie trudne.
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Jak się już wie o co chodzi to nie jest trudne Faris ;) A jak ja grałam bez opisu to wiesz... Teraz mam extra opis i wszystko zrobię!! grę przejdę w 100%!!! :D
"Pure Morning" PLACEBO
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy X i X-2”