FF1+2 Dawn of souls HELP!!

Szukasz pomocy przy FFach starej generacji (NES SNES)? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Oray80
Kupo!
Kupo!
Posty: 125
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 20:09

Post autor: Oray80 » pn 30 sty, 2012 09:26

Znowu problem , tym razem z ff2 w wersji na GBA.

Mianowicie , zdobyłem obie maski , gadałem z Hildą , Gordonem , magami w wiosce i nie wiem jeszcze z kim , a po dotarciu do mysidan cave , za cholerę nie mogę użyć na swoim duplikacie maski. Cały czas po zagadaniu , sobie tańczą i tyle , menu się nie ukazuje ani nic. Czy jest możliwość że mam za bardzo napakowane postacie ?? Odwaliłem numer i podczas początków gry trochę pakowałem aby się przekonać czy można zdobyć czar Holy przed dojściem do drużyny Minwu. Udało się :) Tylko że trochę odwiedzałem wszystkie lokacje w zupełnie innej kolejności niż przewiduje to gra. Tylko to przychodzi mi do głowy. No chyba że coś innego pominąłem. HELP!
www.ttadvance.ca - let's play

Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan
Posty: 1510
Rejestracja: pt 26 lis, 2004 13:56
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Jaco » pn 30 sty, 2012 14:20

Ten moment był zawsze jakiś problematyczny. Na szybkiego mogę tylko zapytać, czy użyłeś jednej z tych masek na posągu w mieście magów (Mysidia?). Nadmierne pakowanie nie powinno "popsuć" gry w żaden sposób.

Oray, widzę że ostro Cię wzięło na wszystkie części FF :>

Awatar użytkownika
Oray80
Kupo!
Kupo!
Posty: 125
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 20:09

Post autor: Oray80 » pn 30 sty, 2012 17:58

Doink , Ta to chodzilo ( prawy alt mi nie dziala - zaraz bede musial klawierke naprawic ) wlasnie o to. Gram bez solucji , i jakos zapomnialem o tym drobnym fakcie :)

Masz racje Jaco . Jakos mnie wzielo , gdy juz mam dosc jakiejs czesci biore sie za inna. Gdy teraz znudzi mi sie ff2 pewnie zajrze do ffta , bo dawno nie gralem .
www.ttadvance.ca - let's play

grzgrzegorz
Kupo!
Kupo!
Posty: 7
Rejestracja: pt 28 gru, 2012 18:19

Post autor: grzgrzegorz » sob 16 lut, 2013 16:30

Gdzie można zdobyć w FF2 blood sword_(chodzi o ten miecz, co wysysa życie)?

R: Goł mówiła, że bierze urlop, ale nie martw się Jaco, czuwam i ostrzegam :P
Ostatnio zmieniony sob 16 lut, 2013 19:31 przez grzgrzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan
Posty: 1510
Rejestracja: pt 26 lis, 2004 13:56
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Jaco » sob 16 lut, 2013 18:24

grzgrzegorz pisze:gdzie można zdobyć w FF2 blood sword( chodzi o ten miecz co wysysa życie)?
Dzizas... ludzie... Go pobanuj ich :<

JACO DNIA [b][color=red]Pią 19 Sty, 2007 15:39[/color] [/b] pisze:Już ze 2 razy ktoś o to pytał, nastepnym razem użyj opcji szukaj :P
po czym wkleił swoją wiadomość napisaną kolejne lata wstecz... gdzie pisze:W mieście Fynn (Phin) w domu Paula (lewy dolny róg). Jakoś pod koniec gry, jak użyjesz hasła 'cyclone' (ponoć trzeba to zrobić przed pokonaniem cyklony, ale nie pamiętam ) Paul powie Ci o tajemnym pokoju w jego domu. Idź na prawo od łóżka, przejdź przez ściane i tam w którejś skrzynce jest Blood Sword.


Obrazek

Zernat
Kupo!
Kupo!
Posty: 4
Rejestracja: ndz 16 lut, 2014 07:55

Post autor: Zernat » ndz 16 lut, 2014 08:00

Witam, mam problem z FF 1. Byłbym wdzięczny za pomoc :)

Jestem już przy końcówce, jestem w wierzy Chaosu, cofnąłem się w Czasie, przeszedłem się 3 pietra w górę, ale nie znaazłem tam nic ciekawego próćz skrzynek. Zacząłem więc schodzić w dół, z tego co wyczytałem to tam powinni zaczać siębossowie itd.

Jednak gdy schodzę na poziom B1, jestem w malutkiej sali, wychodzę drzwiami północnymi i jestem w bardzo dużej sali która jest pusta, tzn żadnych drzwi, bossów, przedmiotów do użycia ani nic.

Mam wersję z PS Stora na PSP/Vitę, gram na Vicie.

Czy może mógłby mi ktoś pomóc ?

Dzięki i Pozdrawiam :)

2Edit: Wybaczcie, pomyślałem, że po napisaniu tego posta sprawdzę ostatni raz poradnik, i wreszcie wpadłem na rozwiązanie xd

Moja wina, sprawa nieaktualna :P

[ Dodano: Pon 17 Lut, 2014 14:14 ]
Jednak znów potrzebuję waszej pomocy, ale już z Chaosem.

Gram w wersję na PSP/Vita na Vicie.

Ile ten Chaos ma HP ? Mam drużynę na średnio 52 - 53 poziomie.

Zanim Chaos się uleczył machnąłem mu ponad 7500 dmg (liczyłem), później ten się uleczył za 9999, i po tym zanim mi wszystkich zabił nastukałem mu jeszcze ponad 15200 dmg. Ile to bydle ma hp ? xD

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan
Posty: 1244
Rejestracja: pn 25 kwie, 2005 15:12
Lokalizacja: Czwórmiasto

Post autor: Ababeb » śr 19 lut, 2014 21:02

W wersji na PSP Chaos ma 20 000 HP.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats

Zernat
Kupo!
Kupo!
Posty: 4
Rejestracja: ndz 16 lut, 2014 07:55

Post autor: Zernat » ndz 23 lut, 2014 17:43

Rozumiem, dzięki. Czyli trza przygrindować.

A z czystej ciekawości, jak ma się poziom trudności wersji FF'ek na PSP do tych pierwszych, starszych i do tych nowszych na androida ?

Awatar użytkownika
qfas
Cactuar
Cactuar
Posty: 212
Rejestracja: czw 07 maja, 2009 08:15

Post autor: qfas » pn 24 lut, 2014 10:24

FF na NES-a to mordęga, poziom trudności jest co najmniej o dwa oczka wyższy. Przechodziłem je raz i to mi w zupełności wystarczy. Dawn of Souls jest złagodzone względem oryginału, na port na Androida to ponoć ta sama gra, co na PSP.
Teksty w podpisach zazwyczaj trącą sztampą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „HELP - fabuła, przejście, techniczne”