FFX-2: Help cz.2

Szukasz pomocy przy FF X - X-2? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit
Posty: 4614
Rejestracja: pn 20 gru, 2004 20:07
Lokalizacja: Gotham

Post autor: Go Go Yubari » sob 17 kwie, 2010 18:40

uQuad, z łaski swojej.

W każdym poradniku przeczytasz, ze za drugim razem należy dać sferę drugiej organizacji. no ok, nie trzeba, ale są to dodatkowe %.

Tak czy inaczej sorry, uQuad wie lepiej _^_
"Getting killed made me feel alive for the very first time"

Geralt z Rivii

Post autor: Geralt z Rivii » sob 17 kwie, 2010 18:54

Z Twojego postu zrobiłem wszystko przy okazji, ale ominąłbym scenkę z Benzo, gdybym przy wykopaliskach do Experiment nie zaznaczył przez przypadek Cactuar Nation. Kurde, muszę zaczynać od nowa. :/ Ale nie pójdzie tak źle, w końcu mam dwa Cat-Nipy i nie muszę powtarzać questów, rozmów i walk z uber bossami. :)

Awatar użytkownika
uQuad
Kupo!
Kupo!
Posty: 114
Rejestracja: pt 04 sty, 2008 00:19

Post autor: uQuad » ndz 18 kwie, 2010 08:06

Go Go lepiej od ciebie, wystarczy. Walkujemy temat od dobrych 2 lat, macie opis z bledami (jw. kolejny ktory ominalby scenki z benzo, nie ma w opisie) i zero poczucia odpowiedzialnosci zeby cos z tym zrobic. Zenada.

Geralt no to ciezko powiedziec co zle zrobiles. Stawiam ze nie obejrzales w pore ktores
z crimson sphere albo namieszales z commspherami.

Geralt z Rivii

Post autor: Geralt z Rivii » ndz 18 kwie, 2010 09:21

Crimsony oglądałem zaraz po powrotach na statek, a Comm według opisu.

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit
Posty: 4614
Rejestracja: pn 20 gru, 2004 20:07
Lokalizacja: Gotham

Post autor: Go Go Yubari » ndz 18 kwie, 2010 10:02

Kończąc OT - uQuad sam coś z tym zrób, jak cie to tak wkurza.
"Getting killed made me feel alive for the very first time"

Awatar użytkownika
uQuad
Kupo!
Kupo!
Posty: 114
Rejestracja: pt 04 sty, 2008 00:19

Post autor: uQuad » ndz 18 kwie, 2010 12:14

Podalem wieki temu gdzie leza bledy w odpowiednich do tego dzialach i tu moge sie mylic ale chyba pisalem PMke do autora. Autor i szefostwo strony ma to gdzies, to co ja mam robic? Na serwer sie wlamac? x_x

gitarakazika
Kupo!
Kupo!
Posty: 3
Rejestracja: pt 11 cze, 2010 14:45

Post autor: gitarakazika » pt 11 cze, 2010 14:50

A ja mam takie pytania:

1. Gdzie dokładnie widać jaki max lvl może osiągnąć chocobo?
Jak podchodzę do chocobo to mam tylko takie inf:
-stanowisko
-obecny level
-heart
-nature
A gdzie będzie max lvl?

2. Czy questy z chocobo ranch można zrobić w 3 chapterze czy dopiero w piątym?

Awatar użytkownika
Oray80
Kupo!
Kupo!
Posty: 125
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 20:09

Post autor: Oray80 » pt 11 cze, 2010 16:38

hahaha a tak poważnie :

1) podchodź do swoich złapanych chocobo i tam masz informację o MAX LEVEL

2) Quest można zrobić w 3-cim chapterze tylko że podejrzewam że lv postaci są za małe na potworki grasujące np. w chocobo dungeonie ( Ultima Weapon - trafia się często ) - jak jesteś w 5 chapterze to możesz skoczyć po cat-nip'a i wrócić i się zabawić z potworkami.
www.ttadvance.ca - let's play

gitarakazika
Kupo!
Kupo!
Posty: 3
Rejestracja: pt 11 cze, 2010 14:45

Post autor: gitarakazika » ndz 13 cze, 2010 08:13

hm... kurcze u mnie to wygląda tak:
Obrazek
i nigdzie nie ma max lvl...

Awatar użytkownika
Oray80
Kupo!
Kupo!
Posty: 125
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 20:09

Post autor: Oray80 » ndz 13 cze, 2010 09:44

Hmmm nie wiem co jest , u mnie jest linijka więcej która informuje o max lv , mam oryginał - wersja PAL.

No cóż musić się bawić w karmienie i tyle , lipa będzie jak chocobo dojdzie do 4 lv i później nie da rady.

W swojej stajni miałem łącznie około 100 chocobo i dopiero wtedy trafiłem na boldy o max lv5 , łapałem na Kilika gdyż tam często się trafiały i do tego walki dawały sporo expa ( 5 rozdział )

Powodzenia!!
www.ttadvance.ca - let's play

gitarakazika
Kupo!
Kupo!
Posty: 3
Rejestracja: pt 11 cze, 2010 14:45

Post autor: gitarakazika » ndz 13 cze, 2010 09:53

No cóż liczę tylko na to, że może w 5 chapterze pojawi się ta informacja.. ale to chyba złudne nadzieje.

Dzięki za odp.

[ Dodano: Sro 16 Cze, 2010 12:01 ]
No i znalazłem odpowiedź.

Jestem w CH5 i stwierdziłem, że odwiedzę Clasco, podchodzę do Chocobo i pojawia się kolejna linijka z inf o max level.

Czyli trzeba było przejść do CH5, a twórcy widocznie stwierdzili, że CH3 to za wcześnie na odkrycie wszystkich sekretów :D

Geralt z Rivii

Post autor: Geralt z Rivii » śr 07 lip, 2010 08:43

Teraz coś wyjaśnię i przyznam GGY rację. Wciąż nie wiem czy da się przejść FFX-2 w 100% za pierwszym razem, ale wiem, że po oddaniu Baralaiowi sphery (wcześniej oddałem Noojowi), na mój licznik wbiło się 100%. Doszedłem do zakończenia i faktycznie - syf. Nie polecam, w dodatku

Kod: Zaznacz cały

obcina scenę, w której Yuna z ekipą lądują na Besaid, gdzie czeka już Tidus. Zamiast tego, Tidus pojawia się w Farplane - tam, gdzie po gwizdaniu ma się pojawić Fayth, obejmuje Yunę i nic nie mówi, tylko ona do niego gada (w dodatku jest brzydko zanimowane, bo nie włącza się film, taki jak intro czy outro).

GGY:
i przyznam GGY rację

I wszelkim poradnikom :roll:


Chodziło mi, że zgodzę się z tobą w sprawie wyglądu tego zakończenia.
Ostatnio zmieniony czw 08 lip, 2010 08:27 przez Geralt z Rivii, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
uQuad
Kupo!
Kupo!
Posty: 114
Rejestracja: pt 04 sty, 2008 00:19

Post autor: uQuad » śr 07 lip, 2010 15:55

-_- Da sie za 1 razem, oczywiscie odpowiedni poradnik w lapie i nie spac, nie siej zametu.

cayli
Kupo!
Kupo!
Posty: 13
Rejestracja: pn 16 sie, 2010 18:30

Cholerna skrzynka na Mount Gagazet

Post autor: cayli » pn 16 sie, 2010 21:32

Na mt.Gagazet w CH5, w lokacji gdzie jest pomnik Kimahriego, jest skrzynka na postumencie, który jak do niego podejdziesz oddala się w przepaść. Moje pytanie brzmi: Jak dojść do tej cholernej skrzynki?! Próbowałem już wszystkich sposobów. Za podpowiedź bardzo dziękuje.HELP ME!!!!!!!!!!!!! :shock:

pablo6dr
Kupo!
Kupo!
Posty: 29
Rejestracja: czw 27 sie, 2009 21:37

Post autor: pablo6dr » pn 16 sie, 2010 22:03

Widać nie wszystkiego, nie podbiegaj do tego postumentu tylko podejdź powoli nie pamiętam już dokładnie jaki przycisk ale z tego co pamiętam to któryś z L1 albo L2
na krypcie jest to napisane na pewno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”