FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
sonar
Kupo!
Kupo!
Posty: 4
Rejestracja: ndz 01 sie, 2010 23:56

Post autor: sonar » śr 11 sie, 2010 23:17

W pobliskim lesie na mapie świata możesz spotkać Nyph, która za kilka sztuk Ore da ci 30 AP
Co to są te ORE?. Mimo, że szukałem ich na liście przedmiotów nie znalazłem ani jednego. Gram na spolszczonej wersji - może w tym problem, że ore może być przetłumaczone :sad:

Może chodzi o RUDĘ? :shock:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Krychu4k
Kupo!
Kupo!
Posty: 62
Rejestracja: czw 04 gru, 2008 00:10

Post autor: Krychu4k » czw 12 sie, 2010 10:36

Na pewno tak :) Szczerze mowiac nie widzialem spolszczonej wersji, ale korzystajac z tlumaczenia, to wlasnie RUDA Grazyna pasuje idealnie :)

Awatar użytkownika
sonar
Kupo!
Kupo!
Posty: 4
Rejestracja: ndz 01 sie, 2010 23:56

Post autor: sonar » czw 12 sie, 2010 12:44

Dzięki Krychu4k :)

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator
Posty: 2552
Rejestracja: sob 13 wrz, 2003 14:20
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Sephiria » czw 19 sie, 2010 00:55

sonar pisze:Może chodzi o RUDĘ
Tak - Ore to jak najbardziej Ruda.
Ive seen that frustration
Been crossed and lost and told no
And Ive come back / unshaken
Let down and lived and let go.

Awatar użytkownika
duci9
Kupo!
Kupo!
Posty: 15
Rejestracja: ndz 03 paź, 2010 21:00
Lokalizacja: Rocket Town

Mam pewien problem z ffIX pomożesz?

Post autor: duci9 » ndz 03 paź, 2010 21:05

A więc posiadam emulator ePSXe 1.5.2 gram na nim w final fantasy 9 i gdy toczy się walka gra zaczyna się tnąć (zamulać lekko) co muszę zrobić żeby się nie zacinała grafika podczas walki. co musze zrobić w emulatorze? coś zmienić? :? :? :?

Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan
Posty: 1244
Rejestracja: pn 25 kwie, 2005 15:12
Lokalizacja: Czwórmiasto

Post autor: Ababeb » ndz 03 paź, 2010 21:39

Pogmeraj w ustawieniach pluginu graficznego, zmień na niższe ustawienia Textures i Compatibility. Poza tym miło by było, gdybyś podzielił się danymi technicznymi swojego kompa.

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit
Posty: 4614
Rejestracja: pn 20 gru, 2004 20:07
Lokalizacja: Gotham

Post autor: Go Go Yubari » ndz 03 paź, 2010 22:08

No, i czy piracik.
"Getting killed made me feel alive for the very first time"

Awatar użytkownika
duci9
Kupo!
Kupo!
Posty: 15
Rejestracja: ndz 03 paź, 2010 21:00
Lokalizacja: Rocket Town

Post autor: duci9 » pn 04 paź, 2010 10:53

gra jest oryginalna. jeszcze z lat kiedy posiadałem sprawnego PSX'a

Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan
Posty: 1244
Rejestracja: pn 25 kwie, 2005 15:12
Lokalizacja: Czwórmiasto

Post autor: Ababeb » śr 06 paź, 2010 19:55

Yhy, nie wiem czemu mi napisałeś na PW, kiedy inni mogliby ci pomóc, ale OK. Pozwolę sobie złamać tajemnicę korespondencji:
duci9 pisze:Wspominałeś coś o zmianie niektórych ustawień i prosiłeś żebym podzielił się swoimi danymi technicznymi kompa. Więc:

Intel(R)
Pentium(R) 4CPU 3.00GHz
2.92GHz, 1,50 GB RAM
Nie podałeś karty graficznej, ale trudno. Domyślam się, że masz ustawienia jak na tutorialu Kryptowym, tak?
Obrazek
Jak wspomniałem, pozmieniaj "Texture quality", "Texture filtering", "Off-Screen drawing" i "Framebuffer textures" na jak najniższe ustawienia i napisz, czy jakoś ci pomogło. Jeśli gra wygląda dla ciebie zbyt brzydko, wypróbuj coś pomiędzy. Po prostu - eksperymentuj.

Awatar użytkownika
duci9
Kupo!
Kupo!
Posty: 15
Rejestracja: ndz 03 paź, 2010 21:00
Lokalizacja: Rocket Town

Problem z ustawieniami Emulatora.

Post autor: duci9 » sob 09 paź, 2010 16:06

Proszę ponownie o pomoc:

Gram w final fantasy 9 (gra jest oryginalna) na Emulatorze ePSXe 1.5.2 i kiedy toczy się walka gra zaczyna się zacinać. Podejrzewam że trzeba zmienić jakieś ustawienia w emulatorze, tylko nie wiem jakie (jestem zielony w tej sprawie), czy ktoś wie jakie ustawienia byłyby dla mnie najlepsze?

Dane techniczne mojego komputera:

System operacyjny: MICROSOFT WINDOWS XP

Intel(R)
Pentium(R) 4CPU 3.00GHz
2.92 GHz, 1,50 GB RAM

MOJA KARTA GRAFICZNA:

HIS ATI Radeon HD 4650

AGP
1GB DDR3
1080p full HD

HDMI


Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC :neutral:

Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan
Posty: 1244
Rejestracja: pn 25 kwie, 2005 15:12
Lokalizacja: Czwórmiasto

Post autor: Ababeb » ndz 10 paź, 2010 17:50

duci9 pisze: Podejrzewam że trzeba zmienić jakieś ustawienia w emulatorze
hurr

Próbowałeś tego co napisałem w poprzednim poście? Jeśli chodzi ci o to, że nie możesz znaleźć konfiguracji plugina, to Config -> Video, w okienku przycisk Configure i powinno ci się pokazać to co na screenie.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats

Rusty
Cactuar
Cactuar
Posty: 269
Rejestracja: czw 11 sty, 2007 00:46

Post autor: Rusty » śr 13 paź, 2010 20:49

Zaopatrz sie w epsxe 1.7 jako ze na poprzednich wersjach radeony maja problem z opengl. Co do ustawień, używaj od wszystkiego na full i zmniejszaj, aż znajdziesz optymalne, zawsze startuj gre od savu, nie od save-state. Aha z tą kartą to bierz ogl 2.0
Evil is as Evil does

slayergt
Kupo!
Kupo!
Posty: 1
Rejestracja: czw 21 paź, 2010 12:59

Oeilvert i Zapomniany Kontynent

Post autor: slayergt » czw 21 paź, 2010 13:12

Witam. Mam pewien problem. Stoję na 3cd (ff9 mam PL), lecz, gdy wchodzę tymi wrotami mogę iść w prawo w lewo i do góry(rotfl). Poszedłem do góry, zapaliłem taka kulę, póżniej poszedłem w lewo. Ujawniła się taka duża kula, jakby ziemia, jednak nie mogli się doczytać co tam pisze (rotfl). Vivi tez nie mógl tego przeczytać. Poszedłem wiec w dół i doszedłem do 4 statuetek, które było trzeba w odpowiedniej kolejności zapalić. Poszedłem do góry takim dużym mostem co błyskają pioruny. Tam ogladałem historie jakiegoś miasta. Pózniej wrociłem sie w miejsce, gdzie wszedłem przez te duże wrota i poszedłem w prawo - tam był moggle i ten drugi, co zawsze coś sprzedaje w pakiecie. Poszedłem na środek tej areny i główna postać patrzy do góry i mówi, że coś tam wisi i ze to musi mieć związek z tym znakiem na podłodze. Jednak nic dalej. Poszedłem dalej w prawo i stoję na takim okrągłym czymś (domyślam się, ze to winda) jednak nic nie mogę zrobić. Powiedzcie mi czego nie zrobiłem, bo stoję w martwym punkcie...

GGY: Zacznij od nauki interpunkcji, bo Twój obecny poziom jest żenujący.
Ostatnio zmieniony czw 21 paź, 2010 14:08 przez slayergt, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
uQuad
Kupo!
Kupo!
Posty: 114
Rejestracja: pt 04 sty, 2008 00:19

Post autor: uQuad » czw 21 paź, 2010 13:51

'Po lewej' nie odwiedziles jednych drzwi, sa tam takie gadajace glowy w scianie. Potem na te winde dopiero.

Polecam youtube + final IX walkthrough skoro opis krypty jest niezrozumialy (chyba go nie czytales? :P ).

Seyfer
Kupo!
Kupo!
Posty: 98
Rejestracja: wt 05 sie, 2008 18:28
Lokalizacja: Wałbrzych

Post autor: Seyfer » wt 25 sty, 2011 23:00

Ja mam pytanie dotyczące pewnego itemu, jakim jest Save the Queen. Nigdy nie udało mi się go zdobyć - zawsze zapominałem o sliver gloves -.- Niestety nie mam już FF9 i nie mam jak sprawdzić, do czego ten item służy. Szukałem na krypcie w dziale ekwipunek, wszędzie - bronie, zbroje, przedmioty itd. Nie znalazłem. Mógłby mnie ktoś oświecić?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”