Wieszający się boss

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Shamson
Kupo!
Kupo!
Posty: 2
Rejestracja: wt 16 lut, 2010 13:09

Wieszający się boss

Post autor: Shamson » wt 16 lut, 2010 13:32

Dotarłem do walki z Valia Pira w Desert Palace. Wszystko ładnie jest i pięknie do czasu gdy nie próbuje użyć czaru Thundaga(Blizzaga i Firaga normalnie działają). Boss zaczyna poruszać górną częścią ciała jakby chciał rzucić czar ale nic się nie dzieje. Paski ATB normalnie działają, mogę używać itemów i wybierać czary. Próbowałem już kombinować z konfiguracją, nic to nie dało, zmiana emulatora też nie poskutkowała. Problemem raczej ni jest spolszczenie, gdyż grając na ePSXE 1.5.2 grałem po angielsku i Valia Pira dalej się wiesza.

Awatar użytkownika
Oray80
Kupo!
Kupo!
Posty: 125
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 20:09

Post autor: Oray80 » wt 16 lut, 2010 15:18

Po pierwsze jakbys dobrze się rozejrzał to byś ujrzał że jest osobny temat do wszelkich pomocy odnośnie ff9 http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.php?t=1432

Twój problem , pewnie grasz na yghm prawie oryginalnej grze z internetu , obrazy płyt które są w sieci są czasami powiedzmy super jakości , szkoda na nie czasu. Mam oryginalne ff9 , grałem na PS1 , PS2 i ... wszystko działa ok...

Jest wielkie prawdopodobieństwo że to jest tego przyczyną...

Jest jeszcze jedno rozwiązanie - mianowicie kiedyś kupiłem sobie ff8 za 100 pln i zadowolony zacząłem grać , wsio śmigało jak cholera aż kolega przyniósł mi Action Replay i dla próby wpisałem kod na wszystkie limity dla quistis . Miałem chyba z 60 godzin i doszedłem do snu laguny gdzie się aktorem zrobił... Na walce z rubym dragonem poprostu gra się zawieszała i tyle. Musiałem zagrać od początku , olałem kody i ... gra poszła normalnie :). Więc jest także możliwość winy kodów...

no to tyle...
www.ttadvance.ca - let's play

Shamson
Kupo!
Kupo!
Posty: 2
Rejestracja: wt 16 lut, 2010 13:09

Post autor: Shamson » wt 16 lut, 2010 15:36

Sama gra tzw.piratem jest, ale oryginalne FFIX posiadam(tylko, że 3 dysk porysowany przez kochaną siostrę tak, że grać się nie da)
Czyli pewnie muszę nowego pliku .iso bo z kodów nie korzystałem...szkoda

cast
Kupo!
Kupo!
Posty: 78
Rejestracja: wt 30 cze, 2009 19:56

Post autor: cast » wt 16 lut, 2010 16:13

I tak nie wierzę w historię o oryginale, ale trudno. :)
Spróbuj innej wersji płyty. Tzn. jeśli masz PAL - szukaj NTSC i vice versa. Nie wiem czy wersja robi różnicę, ale tym sposobem na pewno trafisz na inny obraz niż posiadany.

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator
Posty: 2570
Rejestracja: sob 13 wrz, 2003 14:20
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Sephiria » wt 16 lut, 2010 17:07

No to jak masz oryginał, top przysługuje Ci prawo posiadania jednego back upu. Albo załatw od kogoś i back upuj CD 3 lub poszukaj w sieci.

Resztę robisz sam.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)

Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”