[EPSXe]Final fantasy VII błąd gry(?)HELP :(

Szukasz pomocy przy FF VII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Matisto
Kupo!
Kupo!
Posty: 3
Rejestracja: ndz 19 wrz, 2010 16:01

[EPSXe]Final fantasy VII błąd gry(?)HELP :(

Post autor: Matisto » pn 20 wrz, 2010 18:41

NA CD 2 (akcja dzieje się w Forgotten city) Bugenhagen wkłada klucz do takiego okrągłego pola niebieskiego. Gdy już go włoży powininna być Cut-scenka (widziałem na you tube ten kawałek) lecz u mnie poprostu po włożeniu nic się nie dzieje ( nie mam czarnego ekranu) poprostu on ,,lata'' a klucz jest włożony. W tym momencie nic się nie da zrobić :!:
Jeżeli wiecie co zrobić z tym to błagam o jak najszybszą pomoc.

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit
Posty: 4619
Rejestracja: pn 20 gru, 2004 20:07
Lokalizacja: Gotham

Post autor: Go Go Yubari » pn 20 wrz, 2010 20:44

Piracik?

Matisto
Kupo!
Kupo!
Posty: 3
Rejestracja: ndz 19 wrz, 2010 16:01

...

Post autor: Matisto » wt 21 wrz, 2010 17:23

jasne że nie
czytałem regulamin :P
wiem że gdyby był piracik nie dostał bym odpowiedzi
grę zamówiłem na Alegro
brak rys na płycie

Awatar użytkownika
Krychu4k
Kupo!
Kupo!
Posty: 62
Rejestracja: czw 04 gru, 2008 00:10

Post autor: Krychu4k » wt 21 wrz, 2010 20:12

Jezeli wczytujesz gry z freezesave EPSX, to zrob inaczej: normalnie w grze daj save, jezeli sie zawiesi, to restart i proboj jeszcze raz, podobny problem mialem na PCtowej wersji FFVII.

Dodatkowo standardowym problemem sa biblioteki renderingu filmikow. Wszystko jest przygotowane dla starych systemow Windows. Polecam poeksperymentowac ze sterownikami.

Ostatnia porada: kiedys faktycznie myslalem, ze gra sie zwiesila, a okazalo sie, ze musze podejsc Cloudem do Bugenheima/fontanny (?) i normalnie dalej lecialo.

Matisto
Kupo!
Kupo!
Posty: 3
Rejestracja: ndz 19 wrz, 2010 16:01

Post autor: Matisto » śr 22 wrz, 2010 13:32

ok spróbuję
odezwę się niedługo i powiem czy podziałało :)

[ Dodano: Sro 22 Wrz, 2010 18:31 ]
niestety nic to nie dało
:573:
jakieś inne rady? :572:

Awatar użytkownika
uQuad
Kupo!
Kupo!
Posty: 114
Rejestracja: pt 04 sty, 2008 00:19

Post autor: uQuad » ndz 26 wrz, 2010 16:59

http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.ph ... 6&start=15

Masz w moim poscie tam save dokladnie po tym momencie. Oczywiscie bedziesz mial inny sklad materi i wszystkiego ale jak ci to nie przeszkadza..

Czmiel

Rozwiązanie

Post autor: Czmiel » sob 13 lis, 2010 17:37

A po co jakieś tam sejwy :P . Na szczęście udało mi się rozwiązać ten problem i powiem szczerze specjalnie założyłem konto tutaj aby to powiedzieć. Otóż nie jest to wina płyt acz emulatora ePSXe . W takim razie trzeba przejść ten fragment na innnym emulatorze ... ale zaraz , co z sejwem ? Tak więc potrzebujemy "coś" co nam skonwertuje kartę pamięci pod format na innego emulatora . Tak więc :

-ściągamy emulator Emurayden .

-ściągamy konwerter Memcard Rex gdzie otwieramy kartę pamięci z ePSX'a i zapisujemy ową kartę na format który obsługuje Emurayden. (pamiętajcie że to te karty wirtualne a nie "save staty" , więc wcześniej trzeba sejwa wykonać w grze).

-następnie ustawiamy w Emuraydenie żeby korzystało z tej karty , którą przed chwilą zrobiliśmy.

- Teraz odpalamy Emuraydena , wczytujemy stan gry , przechodzimy to co mamy do przchodzenia ... aha ... w tym momencie z Bugenhagenem cut-scenka lubi się zawieszać , więc należy kilka razy czasem popróbować i po prostu nic nie naciskać. No to już przeszliśmy ten moment - wracamy do najbliższego savepointa , robimy save i analogicznie jak poprzednio , konwertujemy kartę pod format na ePSXe , i podmieniamy pliki . Teraz pozostaje nam już tylko załadować sejw i grać dalej ! Voila !

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”