Nie mogę przejść dalej : /

Szukasz pomocy przy FF VII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

mayaas12
Kupo!
Kupo!
Posty: 16
Rejestracja: ndz 25 lip, 2010 19:53

Nie mogę przejść dalej : /

Post autor: mayaas12 » ndz 25 lip, 2010 20:10

Emuluję grę na epsxe wszystko działa idealnie lecz na CD2 w świątyni gra się zacina : o ten moment "2.15 Cosmo Canyon i Forgotten City" Na rozwidleniu przy wejściu do miasta wybierz lewą drogę i idź do świątyni. Tam musisz porozmawiać z Bugenhagenem, który powędruje do kryształu po środku ... Tam po wsadzeniu klucza starożytnych gra się zacina i niemożna nic zrobić . Próbowałem emulować na psxfin lecz jest to samo . To chyba problem z dyskiem więc proszę o szybką pomoc.
Tutaj jest save 1 z brzegu.
http://rapidshare.com/files/409025220/epsxe000.mcr
#mirror http://www.speedyshare.com/files/23519600/epsxe000.mcr

Awatar użytkownika
Oray80
Kupo!
Kupo!
Posty: 125
Rejestracja: sob 05 gru, 2009 20:09

Post autor: Oray80 » ndz 25 lip, 2010 20:27

don oryginalno czy don pirato ??

dobrze ze Cie jeszcze GGY nie wyczaiła ...

A tak na poważnie emu czasem działa dziwnie , a najlepszym sposobem na Twoje problemy to kupno PS1/PS2 i gierki , wszystko będzie Ci działało na 100% - daje Ci gwaranta
www.ttadvance.ca - let's play

mayaas12
Kupo!
Kupo!
Posty: 16
Rejestracja: ndz 25 lip, 2010 19:53

Post autor: mayaas12 » ndz 25 lip, 2010 22:45

oryginal , mam psx ale mi sie zepsulo : /
Przeszedlem finala z 4razy na psx ale za 5 sie rozkraczylo :D

pomogl by ktos??

Geralt z Rivii

Post autor: Geralt z Rivii » pn 26 lip, 2010 06:57

Czy to jest wersja Ultima Edition?

mayaas12
Kupo!
Kupo!
Posty: 16
Rejestracja: ndz 25 lip, 2010 19:53

Post autor: mayaas12 » pn 26 lip, 2010 10:32

Nie- to nie jest Ultima Edition

Tomaszek
Kupo!
Kupo!
Posty: 15
Rejestracja: sob 22 maja, 2010 16:08
Kontakt:

Post autor: Tomaszek » pn 26 lip, 2010 22:05

bla bla bla mam problem bla bla bla

raczej nie.. kopia jest robiona z oryginalnych płytek ale nie moich
Ostatnio zmieniony pn 26 lip, 2010 22:34 przez Tomaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit
Posty: 4619
Rejestracja: pn 20 gru, 2004 20:07
Lokalizacja: Gotham

Post autor: Go Go Yubari » pn 26 lip, 2010 22:33

Ale nie Twoich, więc fail. Tutaj się kończy Twoje prawo proszenia o pomoc. Kup oryginał, pozbędziesz się problemu. Good luck.

mayaas12
Kupo!
Kupo!
Posty: 16
Rejestracja: ndz 25 lip, 2010 19:53

Post autor: mayaas12 » wt 27 lip, 2010 10:50

Zaraz puszcze fotke z pudelkiem od finala to zobaczysz ze mam orginal

[ Dodano: Wto 27 Lip, 2010 12:12 ]
Foto od finala , płytek nie miałem pod ręką
http://img339.imageshack.us/i/ff1z.jpg/

A to foto PSX zepsutego oczywiście.
http://img705.imageshack.us/i/29797192.jpg/

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit
Posty: 4619
Rejestracja: pn 20 gru, 2004 20:07
Lokalizacja: Gotham

Post autor: Go Go Yubari » wt 27 lip, 2010 11:51

Mayaas, skup się chłopcze. To nie było do ciebie, tylko do Tomaszka.

mayaas12
Kupo!
Kupo!
Posty: 16
Rejestracja: ndz 25 lip, 2010 19:53

Post autor: mayaas12 » wt 27 lip, 2010 12:48

Go Go Yubari pisze:Mayaas, skup się chłopcze. To nie było do ciebie, tylko do Tomaszka.
Więc przepraszam ale jestem zdesperowany xD zartuje ale potrzebuje pomocy :|

Tomaszek
Kupo!
Kupo!
Posty: 15
Rejestracja: sob 22 maja, 2010 16:08
Kontakt:

Post autor: Tomaszek » wt 27 lip, 2010 16:07

to jest częsty problem. miałem to samo... poszukałem na jakichś angielskich forach i wystarczy zemulować obraz płyty przez daemona i w epsxe dać run cdrom - Yubari nie kasuj proszę tego posta - koledze może to pomóc...

mayaas12
Kupo!
Kupo!
Posty: 16
Rejestracja: ndz 25 lip, 2010 19:53

Post autor: mayaas12 » wt 27 lip, 2010 20:58

Nie działa, probowalem jak mowisz. : / To jest wina płyty raczej , jest stara i zniszczona : /
Pomocy nie moge grać ;x

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit
Posty: 4619
Rejestracja: pn 20 gru, 2004 20:07
Lokalizacja: Gotham

Post autor: Go Go Yubari » wt 27 lip, 2010 23:41


Tomaszek
Kupo!
Kupo!
Posty: 15
Rejestracja: sob 22 maja, 2010 16:08
Kontakt:

Post autor: Tomaszek » śr 28 lip, 2010 00:34

jeśli udało Ci się zrobić obraz płyty to raczej nie jest to wina jej stanu.. pewnie musisz pokombinować z ustawieniami epsxe'a lub ustawieniami karty graficznej. napisz dokładnie w którym momencie się zawiesza i co się dokładnie dzieje. grasz na obrazach płyt zrobionych z oryginalnych dysków tak? - jeśli nic nie pomoże to jest dział na tym forum z prośbą o przejście fragmentu gry :)

mayaas12
Kupo!
Kupo!
Posty: 16
Rejestracja: ndz 25 lip, 2010 19:53

Post autor: mayaas12 » pn 09 sie, 2010 20:05

Dalej potrzebuje pomocy :/ przejdzie ktoś ten moment i zapisze odrazu po?

Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”