Najlepsze bronie na CD1

Następczyni słynnej FF 7 i niezaprzeczalnie kontrowersyjna część cyklu sagi.

Moderator: Moderatorzy

Marbec
Kupo!
Kupo!
Posty: 2
Rejestracja: czw 22 kwie, 2010 10:32

Najlepsze bronie na CD1

Post autor: Marbec » czw 22 kwie, 2010 10:36

Mam pytanie odnośnie zdobycia najlepszych broni na CD1. W poradniku krypty wszystko zostało ładnie opisane, tzn. jak zdobyc wszystkie wymagane przedmioty, ale ktoś chyba zapomniał o jednej istotnej kwestii - czy da się w jakikolwiek sposób zdobyc Weapons Monthly Aug i 1st na pierwszym dysku? Bo bez tego raczej trudno uzyskac najlepszą broń w sklepie...

Awatar użytkownika
AUDION
Cactuar
Cactuar
Posty: 324
Rejestracja: czw 20 wrz, 2007 14:14
Lokalizacja: MALBORK

Re: Najlepsze bronie na CD1

Post autor: AUDION » czw 22 kwie, 2010 10:52

Marbec pisze: Weapons Monthly Aug i 1st na pierwszym dysku? Bo bez tego raczej trudno uzyskac najlepszą broń w sklepie...
Wielokrotnie padła już odpowiedź na to pytanie. Do zrobienia broni nie są potrzebne gazetki. Jeśli masz przedmioty niezbędne do jej uzyskania, to pojawi się ona w sklepie z bronią. Gazetki mają jedynie rolę informacyjną.
Brakujące ogniwo pomiędzy zwierzętami, a ludźmi, to właśnie my.

Marbec
Kupo!
Kupo!
Posty: 2
Rejestracja: czw 22 kwie, 2010 10:32

Post autor: Marbec » czw 22 kwie, 2010 10:59

Very, very nice. Dzięki za szybką odpowiedź, już wiem, na czym spędzę nadchodzące dni :P

chlewnia
Kupo!
Kupo!
Posty: 7
Rejestracja: śr 28 kwie, 2010 13:13

Post autor: chlewnia » śr 28 kwie, 2010 21:18

Gram w FF8 na PSP (z PS Store). Miałem sytuacje, ze nie moglem zmodyfikować broni (Flame Saber) dopóki nie przeczytałem Magazynu, więc też mam wątpliwości, czy na pewno to działa. No chyba, że dla ostatecznego oręża faktycznie ten problem nie występuje.

Balcer_pl
Kupo!
Kupo!
Posty: 2
Rejestracja: czw 17 cze, 2010 13:13

Post autor: Balcer_pl » pt 18 cze, 2010 07:19

A ja mam kilka nastepujacych pytan.

1. Ile mniej wiecej czasu zajmie uzbieranie wszelkich skladnikow do uzyskania na CD 1 wszystkich mozliwych najlepszych broni?

2. Czy warto?

3. Jesli w "solucji" pisze ((( JEST NAPISANE ))) ze mamy "Dragon Skin - musicie odwiedzić wysokopoziome (level 30 lub więcej) Anacondaury." to znaczy ze my musimy miec LEV 30 czy te stwory sa LEV 30 i beda ciezkie do pokonania?

4. Jesli bedziemy mieli wszystkie składniki to wtedy jak z nich sie robi bron? Trzeba isc do sklepu Weapon i wtedy pojawi sie mozliwosc modyfikacji?

Dzieki pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt 18 cze, 2010 10:16 przez Balcer_pl, łącznie zmieniany 1 raz.

cast
Kupo!
Kupo!
Posty: 78
Rejestracja: wt 30 cze, 2009 19:56

Post autor: cast » pt 18 cze, 2010 11:07

Balcer_pl pisze:2. Czy warto?
Nie. Przez ten czas dojdziesz do CD3 bez większych trudności (podpięcie jakiejkolwiek magii pod STR zrekompensuje ci te 15-20 punktów które uzyskałbyś z dobrej broni).

Poziom potworków zależy od twojego, więc Anacondaury 30+ spotkasz samemu mając ten 32-33 lvl.

<edit: a wytnę odpowiedź na ostatnie pytanie, bo przez ostatnie kilka stron padła ona co najmniej 5 razy... rusz dupsko :( >

Bobson
Kupo!
Kupo!
Posty: 2
Rejestracja: ndz 15 sie, 2010 13:14

Post autor: Bobson » ndz 15 sie, 2010 13:16

Balcer_pl pisze: 3. Jesli w "solucji" pisze ((( JEST NAPISANE ))) ze mamy "Dragon Skin - musicie odwiedzić wysokopoziome (level 30 lub więcej) Anacondaury." to znaczy ze my musimy miec LEV 30 czy te stwory sa LEV 30 i beda ciezkie do pokonania?
To jeszcze ja się spytam czy to cała drużyna musi być na 30 lvl czy wystarczy że tylko jedna postać przekroczy 30 lvl?

cast
Kupo!
Kupo!
Posty: 78
Rejestracja: wt 30 cze, 2009 19:56

Post autor: cast » ndz 15 sie, 2010 16:33

Do losowania poziomu przeciwnika, o ile pamiętam, jest brana średnia (zapewne arytmetyczna) poziomów drużyny. Więc jeśli masz jednego osobnika na 33 a pozostałych koło 28-29, to może się trafić a może i nie; jeśli wszyscy poza koksem są bardzo słabi (15-20) to szanse są liche.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy VIII”