Emulacja PS2 - FFX grywalne!

Archiwum newsów Krypty. Od Czerwca 2011 wszystkie newsy i dyskusje na <a href="http://k-ff.com/">Stronie Głównej</a> Krypty.

Moderator: Moderatorzy

Sogetsu
Malboro
Malboro
Posty: 1050
Rejestracja: sob 18 lut, 2006 00:19

Post autor: Sogetsu » sob 25 lis, 2006 20:29

Nemesis pisze:Dzizas Sogetsu weź sobie odpuść -_-
kiedy to takie zabawne :D joke

Mariancho

Post autor: Mariancho » ndz 26 lis, 2006 16:25

Czy ktos moze wie skad moge wziasc plik "bios" do tego emulatora?

Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar
Posty: 419
Rejestracja: pn 18 lip, 2005 22:25

Post autor: Cierń » ndz 26 lis, 2006 16:28

Mariancho pisze:Czy ktos moze wie skad moge wziasc plik "bios" do tego emulatora?
Z konsoli :lol: Ale takie rzeczy są nielegalne chyba ;) O ile nie masz swojego egzemplarza PS2 w domu :D
"We carry death out of the village!"

SMierc

Post autor: SMierc » pn 27 lis, 2006 07:08

Czy ktos moze wie skad moge wziasc plik "bios" do tego emulatora?
www.google.pl wpisujesz Ps2 bios i klikasz szukaj :)

Cała filozofia :D A co do zabawy na Emu to wg mnie straszna lipa....
Trzeba mieć super kompa i wogóle żeby gra chodziła szybko
Granie na KOmpie w FFX to totalny beznadziej xD
Komputer psuje tylko klimat i cała zabawę....no ale
Pewnie znajda się ludzie którzy i tak będą na kompach grali
W Final Fantasy X.

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit
Posty: 4619
Rejestracja: pn 20 gru, 2004 20:07
Lokalizacja: Gotham

Post autor: Go Go Yubari » pn 27 lis, 2006 12:34

SM fajnie, ze masz oryginalny styl pisania, ale czy możesz pisać normalnie? Byłabym wdzięczna.

Mariancho

Post autor: Mariancho » pn 27 lis, 2006 20:36

Mam wlasnego PS2 ale chcialbym sie przekonac jak wykombinowali tego emu i jak na nim gierki wygladaja :P. Udało mi sie juz calkiem fajna druzyne zrobic w FF X :P (prawie wszystkie postacie zadaja po 99999 DMG :D:D)

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit
Posty: 4619
Rejestracja: pn 20 gru, 2004 20:07
Lokalizacja: Gotham

Post autor: Go Go Yubari » wt 28 lis, 2006 19:36

dało mi sie juz calkiem fajna druzyne zrobic w FF X
a) ten temat nie słuzy do przechwałek
b) i tak to nikogo nie obchodzi
c) trzymac sie wątku.

CePeN

Post autor: CePeN » śr 29 lis, 2006 12:00

Ja spróbuje odpalić Finala na emulatorze Linukswoym (oczywiście najpierw jak go skompiluje ;) )
Swoją drogą ciekawe czy tnie się tak samo jak na windzie :?:

Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan
Posty: 1244
Rejestracja: pn 25 kwie, 2005 15:12
Lokalizacja: Czwórmiasto

Post autor: Ababeb » śr 29 lis, 2006 12:09

Zależy jeszcze jak pamięciożerny Linux. Jeśli SUSE z KDE to na pewno będzie powoli chodzić. :roll:
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator
Posty: 2966
Rejestracja: pn 22 maja, 2006 18:37
Lokalizacja: Newport City

Post autor: Gveir » śr 29 lis, 2006 13:41

Zależy jeszcze ile masz RAM'u... I lepiej na Linux'ie niż na Windzie, bo dopiero jest pies na pamięć :wink:
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...

CePeN

Post autor: CePeN » śr 29 lis, 2006 14:27

Więc tak zacznę od konfiguracji kompa:
AthlonXP 1600 przetaktowany na 1600 MHz
Radeon 9600 (256Mb) na Agp
768 Mb ram
System:
Aurox 12 (niestety to distro zostało zawieszone),
kernel: 2.6.17 (fedora 5)(wiem wiem jest nowy ale mam problemy fglrx do radeona)
kde: 3.5.3

Z czego mam włączonych parę aplikacji i mi max zabiera 180 ram, swapa nie używa wcale. A w przypadku windozy po samym załadowaniu zabiera mi 380 Mb :!:

Jak coś ciekawego wykombinuje to napiszę, robię to tylko z ciekawości bo mam ps2.

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Posty: 2002
Rejestracja: śr 20 paź, 2004 13:29
Kontakt:

Post autor: Ivy » śr 29 lis, 2006 14:52

A do FFX to nie za słaby procesor? Nie czytałam o konfiguracji dla emulatorów PS2, intuicja mi podpowiada xD

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator
Posty: 2966
Rejestracja: pn 22 maja, 2006 18:37
Lokalizacja: Newport City

Post autor: Gveir » śr 29 lis, 2006 15:16

Do tej zabawy w emulację, to zdecydowanie poradziłbym nie tego Athlon'a, ale takiego jak jak sam używam - Atlhon XP 2800+, bez przetaktowania wszystko chodzi dobrze, RAM 1 GB nawet na Linux'ie w tym przypadku to byłoby optymalnie, tak samo jak pozbycie się Radeon'a i zamianę na coś z serii GF 6600... Bo inaczej będzie slideshow...
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...

CePeN

Post autor: CePeN » śr 29 lis, 2006 15:32

A po co aż tyle mam zmieniać, skoro mam konsole? Ja jak już to wcześniej napisałem robię to z ciekawości jak sobie linux z tym poradzi i podzielić się uwagami.
Gveir pisze:...tak samo jak pozbycie się Radeon'a i zamianę na coś z serii GF 6600...
Oj radeon to był jeden z moich złych zakupów :sad: nie dość że stery do linuxa są do <khem khem> to jeszcze ma słabe osiągi (pół dnia się męczyłem żeby włączyć akcelerację 3D, a z tv-out.. tu to już nawet nie chcę się bawić)
Boję się że właśnie przez ubogie stery do akceleracji tego radka emu będzie słabo ciągnąć :!:

Marcin2826

Post autor: Marcin2826 » śr 29 lis, 2006 15:55

Hehe widze ostro glowkujecie ja zaprezentuje dwa screny z emulacji:] smiga slabo poniewaz mam 512 DDR2 ale po niedzieli zaprezentuje wam gorace screny. Osobiscie mowie emulator ma zabojcze wymagania ja posiadam

Intel pentium D920 2.8GHz
512 DDR2 533MHz
7300 GT

I mimo iz sie ma procek dwurdzeniowy tnie:/ lecz moze to wina ramu..
Ale coz rozgadalem sie ponizej dwa screny:P

http://img299.imageshack.us/my.php?image=2on0.jpg

http://img246.imageshack.us/my.php?image=110cb7.jpg

Po niedzieli bedzie 2gb DDR2 wiec zaprezentuje zmiany czy to cos zmienilo czy nie:P
Ostatnio zmieniony śr 29 lis, 2006 15:56 przez Marcin2826, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum Newsów”